Egészség

Támadnak a pollenek: másodfokú riasztás

Nyíregyháza környékén élő allergiások, figyelem!

A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre másodfokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet. Az ezzel szomszédos területeken, egészen Miskolc és Debrecen vonaláig, valamint a Kiskunság északi részén az elsőfokú riasztási szintnek megfelelő értékeket mértek – hát egy kiadós orrfolyáshoz-könnyezéshez-köhögéshez sajnos az is elég.

Persze az ország többi része sem mentes az ilyen “örömöktől”: a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer elmúlt heti adatai alapján az ország több részén “figyelmeztető” jelzés van érvényben, ez alól csak a Börzsöny és a Mátra vidéke kivétel, de hát mégsem költözhet oda minden allergiás…
Sajnos nekik fel kell készülniük rá, hogy a következő hetekben a parlagfű pollenszórása várhatóan egyre intenzívebb lesz, ezért a tüneteik erősödni fognak. Előfordulhat tüsszögés, nátha jellegű orrfolyás, enyhe fejfájás, könnyező szemek, kezdeti torokviszketés, torokköszörülés, a szem fáradékonysága, általános fáradtságérzet – szóval csak a szokásos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top