Ezo

Az 5 tibeti csodatévő jógagyakorlat

Szeretnék nem ennyire túlhajszolt, kimerült, leharcolt, időhiányos és punnyadt lenni. Jó lenne, ha tele lennék energiával, nem lenne az agyam ilyen fáradt, és nem azt érezném, hogy állandó versenyfutásban vagyok az idővel. Ismerős?

Mert érjen oda a gyerek az edzésre, legyen meg az aznapi határidős munka, főzzem meg másnapra a megfőznivalót, ne hanyagoljam el az férjemet, hárítsam a gyerek hisztijét és még magamra is fordítsak időt, de minimum fussak 20 kilométert minden nap, az majd kikapcsol és még a testem is szép lesz tőle. Legalábbis ezt olvasom mindenhol, hogy ezt így kéne, de persze nem megy. Biztos vannak nálam jobb időzsonglőrök, akiknek minden belefér a testedzéssel együtt egy napba, én sajnos nem ilyen vagyok. Kellett keresnem egy olyan mozgásformát, ami kevés időt vesz igénybe, nem kell elmennem edzőterembe, nem kerül semmibe, és testet-lelket felüdítő hatása van. Így talált rám a öt tibeti rítus nevű gyakorlatsor, amit minden reggel, most már a lányaimmal közösen csinálunk, és határozottan jobb tőle a közérzetünk mindannyiunknak.

Egyszerű gyakorlatokból álló jógaféle, ami maximum 15 percembe kerül, ám ősi tibeti gyökereivel olyan módon mozgat át, hogy felér egy meditációval, jógával és relaxációval egyszerre. A tibeti szerzetesek tudását összegyűjtő gyakorlatsort hívják a fiatalság forrásának is, amit bárki képes végigcsinálni, még egy kisgyerek is.

Az öt tibeti csodatévő jógagyakorlat

A beszámolókat olvasgatva, csodás gyógyulásokról és minden esetben pozitív változásokról számoltak be az öt rítus gyakorlói. Hálálkodnak, hogy hatására:

  • múlik a depresszió
  • javul a közérzet
  • nincs állandó fáradtság
  • eltűnnek az ízületi fájdalmak
  • megszűnnek a légzőrendszeri problémák
  • javul a pajzsmirigy működése
  • még az ősz haj is visszasötétedik
  • észrevétlenül lefogyunk
  • szép izomzat alakul ki
  • megszűnik a narancsbőr
  • kisimulnak a ráncok

Röviden a gyógyító erő kulcsa: a csakrák harmonizálása. A lelassult vagy megállt energiakerekeket indítja be újra a tibeti szerzetesek jógája, így történhet az, hogy amiről nem is tudtuk, hogy elromlott, az is megjavul és működni kezd újra.

Mi már családilag rákattantunk és úgy fél éve minden nap gyakoroljuk is a gyakorlatokat. Azt nem mondom, hogy csoda történt velünk, és fél méterrel a föld felett lebegünk azóta, ahogy a szarkalábaim is köszönik szépen, megvannak még. De az tény, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, jobban össze tudom szervezni az életünket és nehezebb felidegesíteni. A koncentrálás is jobban megy, fókuszáltabb vagyok és kevesebbet aggódom a jövőn. Ha nem is múlnak el a ráncaim és az ősz hajszálaim sem barnulnak be, üsse kavics, nekem már csak ezért a pár jótékony hatásért is megéri azt a napi 15 percet rászánni és tibeti jógázni egy sort.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top