Egészség

Kártérítik a perverz nőgyógyász áldozatait

Minikamerával filmezett a vizsgálatok közben a kukkoló orvos.

190 millió dollár (43,5 milliárd forint) kártérítést fizet a baltimore-i John Hopkins kórház annak a mintegy 8 ezer nőnek és lánynak, akikről egy orvos nőgyógyászati vizsgálatai közben titokban videofelvételeket és fotókat készített.

Nikita Levyt, aki több mint két évtizedig dolgozott a kórházban, 2013 februárjában azonnal elbocsátották, miután egy kolléganője felfedezte, hogy az orvos a nyakában egy tollnak látszó minikamerát visel, és értesítette a hatóságokat. A nők tanúvallomásaiból kiderült, hogy volt közöttük, akiket a vizsgálat során “nem helyénvalóan” tapintott meg, és akadt, akiket verbálisan is bántalmazott. Néhányan azt mondták, hogy szükségtelenül is berendelte őket vizsgálatra az orvos.

Levy pár nappal később öngyilkosságot követett el. A szövetségi nyomozók mintegy 1200 videofelvételt és 140 képet találtak az otthonában lévő számítógépeken.

Minden nőt súlyosan érintettek a történtek, voltak, akik tanácsadásra szorultak, álmatlanság kínozta őket, nem tudtak helytállni a munkájukban, otthon, és a trauma problémát okozott a párkapcsolatukban. A szóban forgó összeg, 190 millió dollár az egyik legmagasabb kártérítés, amelyet az Egyesült Államokban szexuális visszaélést elkövető orvos ügyében valaha kifizettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top