Egészség

Bejárja a világot az autista kisfiú jegesmacija

Tikko ma már nem csupán egy játékfigura, hanem utazó nagykövet.

A 9 éves, kanadai Dorian Poe autista, emiatt pedig utazni is fél. 2013 januárjában azonban elhatározta, hogy ha már ő nem mehet, a kedvenc plüss jegesmedvéjét, Tikkót elküldi Jamaikába.

Tikko azóta a világot járja, általában autistákat segítő szervezetek küldik mindig tovább, ahová pedig eljut, ott fotókat készítenek róla, és elküldik Doriannek. Amellett, hogy ez igazán aranyos, az utazó macinak komoly üzenete is van: felhívja a figyelmet az autista emberekre, párbeszédet kezdeményez, és segíti jobb megismerésüket.

Az eredeti Tikko mellett ráadásul ma már 108 hasonmása is járja a világot, közülük akadnak, amelyek autista gyerekeknél lelnek otthonra, mások pedig utazgatnak, és viszik tovább az üzenetet.

Dorian életére is jó hatással van a maci utazása, az édesanyja ugyanis minden olyan helyet, ahol a maci felbukkan, alaposabban is megismertet a kisfiúval, aki így, ha személyesen nem is, de gondolatban bejárja a világot. A macival készült képekről mosolygós emberek néznek vissza rá, kedves üzeneteket kap, és rengeteg új barátot is szerzett.

“Tikko tényleg segített neki. Hosszú utat járt be Tikko óta. Céltudatosabbá tette. Már nem csak egy gyerek, akinek gondjai vannak, aki mindig is bizonytalannak érezte magát azért, mert eltér a »normálistól«. Tikko hatására különlegesnek érzi magát. És ez a lényeg. Elküldtük Tikkót más autista gyerekeknek is, akik ettől szintén különlegesnek érzik magukat. Láttuk. Megváltoztatta az életüket” – mesélte Dorian édesanyja.

Forrás: Yahoo News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top