Egészség

Inzulinpumpával nyert szépségversenyt

A cukorbetegség nem szégyen.

A hétvégén nemcsak Magyarországon, hanem Amerika Idaho államában is szépségkirálynőt választottak. Az indulók között volt a 20 éves Sierra Sandison is, aki 1-es típusú cukorbetegségben szenved, és inzulinpumpát visel. A segédeszközt a versenyen is büszkén, látható helyen hordta, amivel kivívta a zsűri és a közönség szimpátiáját is. Végül ő nyerte el a Miss Idaho címet.

A lánynál 2012-ben diagnosztizáltak diabéteszt, amitől rögvest a feje tetejére állt az élete. Már akkoriban is indult szépségversenyeken és kezdetben úgy tekintett a betegségére, mint akadályra. Idővel azonban nemcsak, hogy megtanult együtt élni az állapotával, de ma már a javára fordítja, és másokat is inspirál.

Inzulinpumpával nyert szépségversenyt

“Azt üzenem mindenkinek, legyen cukorbeteg vagy sem, hogy mindannyiunkban van valami, ami nem felel meg a média által közvetített szabvány szépségideálnak. És ez rendben van. Ettől nem leszel kevésbé szép” – fogalmazott Sierra.

 A szépségkirálynő Facebook-oldalát máris több ezren lájkolták, és elismerő üzenetekkel árasztják el. Egy anyuka például arról írt, hogy 11 éves, cukorbeteg kislánya önbizalom-hiányos volt a betegsége miatt, és nem mert fürdőruhát viselni, mert félt, hogy meglátják az inzulinpumpáját, ám azután, hogy meglátta Sierra fotóit, alig várja, hogy ő is megmutathassa a strandon a segédeszközt.

Sierra pedig a Miss Idaho címmel elnyerte a lehetőséget arra is, hogy szeptemberben ő képviselhesse államát a Miss Amerika választáson.

Forrás: Jezebel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top