Egészség

Le az unalommal, dobd fel a napodat!

Ha monoton munkát végzel, vagy unalmas már mindennap ugyanaz a rendszer, esetleg valamivel fel akarod dobni a kedved, akkor jó helyen jársz! Íme bloggerünk tippjei!

Készíts mosolycetlit!

Csinálj a lépcsőházba vagy a munkahelyedre, vagy az ajtódra, egy mosolylapot. Én a munkahelyemre tettem ki, olyan mint a hirdetési cetlik, csak itt mosolyt téphet le bárki. Feldobod egy pár ember napját, de hidd el, neked lesz a legjobb pillanatod és akkor, amikor nem is számítasz rá. Bevallom az én munkahelyemen annyira nem kapkodtak érte, így azt találtam ki, hogy, ha látom valakin, hogy rossz napja van, akkor én tépek le neki egy mosolyt és odaadom.  Az a kis öröm az arcán, máris megédesíti a napom és persze az övét is.

 

Nézz körül!

A szokás hatalmának egyik fegyvere a bambaságnak nevezett látens betegség, mely arra kényszerít, hogy úgy menj haza, hogy azt se tudod, mi van körülötted. Hát nézz körül! Annyi vicces, meghitt, szép dologgal találkozhatsz, hogy el se hinnéd. Ha odafigyelsz a környezetedre, meglepő dolgok történhetnek. Látni fogod a játszó kisgyerek arcán a mosolyt, a pénztárosnő hangulatát, amit fel is dobhatsz akár, vagy a madarat ugrálni a fűben, stb… Nézz körül és láss!

 

Kérdezz! Kutass! Keress!!

Kérdezz! Ha unatkozol, vagy már eleged van abból, amit épp csinálsz, és úgy érzed, szükséged van hirtelen valami másra egy kicsit, akkor kérdezz valamit a hozzád legközelebb állótól, ülőtől. Mindegy, hogy mit, bár ha szeretnéd elterelni gondolataidat, akkor érdemes olyat, amiből egy pár perces mosolygós, udvarias csevej kialakulhat. Azt vettem észre, hogy már annyira be vagyunk zárkózva a kis világunkba, hogy igazából idegeneket például alig merünk megszólítani. Az ismerősöket pl. a munkahelyen pedig észre sem vesszük. Ez nem jó. Tenni kell ellene.

Kutass! Nézz meg egy nevet, egy szót, híres embert a neten, wikipedián. Tanulsz egy új dolgot, és ez soha nem unalmas, arról nem is beszélve, hogy később be tudod dobni egy társaságban, mint érdekesség. Mindennap tanulj valami újat, ezzel frissíted tudásod, memóriád.

Keress! Keresd fel egy régi barátodat, szervezzetek közös bulit, teadélutánt, bármit. Új dolgokat tudhatsz meg, új kapcsolatokra is szert tehetsz, ami kibillenthet a monotonitásból. Sosem tudhatod mire bukkansz rá egy régi ismerős által, de ha mást nem is, egy kellemes délutánt máris kaptál!

Még több ötlet a Phoenix33b blogon, ahol minden tipphez egy oda passzoló fűszert is ajánlanak!

Dobd fel a mindennapokat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top