Egészség

Ejtőernyővel ugrott a 90 éves George Bush – videó

Rendhagyó szülinapi ünneplés az exelnöktől.

Ejtőernyős tandemugrással ünnepelte 90. születésnapját idősebb George Bush, az Egyesült Államok 41. elnöke. A republikánus politikus 1830 méter magasról ugrott ki egy helikopterből, társa az amerikai hadsereg ejtőernyős alakulatának egy nyugalmazott tagja volt. Az idősebb Bush betegsége miatt ugyan kerekes székbe kényszerült, ez azonban nem tartotta vissza az ugrástól.

Az ugrás 02.04-től indul:

A földet érés után felesége, Barbara Bush öleléssel és csókkal üdvözölte a politikust, akinek ugrását fia, a meglepő vállalkozásba kezdő George W. Bush, az USA 43. elnöke is végignézte. A család mellett több száz fős tömeg is kíváncsi volt az ugrásra.

Idősebb George Bush 5 évvel ezelőtt tett fogadalmat arra, hogy 90. születésnapján ejtőernyős ugrást hajt végre, 85 évesen szintén így ünnepelt. A mostani volt egyébként a politikus 8. ugrása. Először a második világháborúban kellett végrehajtania, amikor lelőtték a gépét a csendes-óceáni fronton.

Nem kell megijedni, Bush hagyományosabb módon is megünnepli a jeles napot! Magánvacsorán több mint kétszáz rokonát és barátját látja vendégül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top