Egészség

Csodaszép fotókat készítenek rákbeteg gyerekekről

A gyerek a lényeg, nem pedig a betegség.

2001-ben egy amerikai házaspár, Allison és Kip Clarke legidősebb fiánál rákot diagnosztizáltak. A család így közvetlen kapcsolatba került a rettegett betegséggel, a szülők pedig elhatározták, létrehoznak valamit, amivel  kicsit szebbé tehetik a rákkal küzdő gyerekek és hozzátartozóik életét.

A Flashes of Hope szervezethez fotósok, sminkesek, stylistok százai csatlakoztak. A rákbeteg gyerekeknek és családjuknak fotózásokat szerveznek, melyek alkalmával kicsit kiszakadhatnak a betegséggel terhelt mindennapokból, és gyönyörű fotók készülnek róluk, teljesen ingyen. A gyereket a rákkal folytatott harcuk során több alkalommal is lefotózzák, dokumentálva a gyógyulás folyamatát.

“A fotók a bájt, az emberi méltóságot, a bátorságukat és csupa szép dolgot hangsúlyoznak. Rájuk nézel, és azt mondod: ő az én gyerekem is lehetne vagy a szomszédom fia” – magyarázta a projekt lényegét Barrie Decker fejlesztési vezető.

A szervezet mindemellett adományokat is gyűjt, melyeket a gyermekrákkal kapcsolatos kutatásokra ajánlanak fel.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top