Egészség

Új eszközt fejlesztettek ki a depresszió kezelésére

Egy hét alatt enyhíti a depresszió tüneteit a sisak.

Dán tudósok készítették ezt a speciális sisakot, melyet állításuk szerint hatékonyan lehetne használni a depresszió kezelésében. Az eszköz elektromos impulzusokat továbbít az agy azon részeihez, melyek kapcsolatba hozhatók a depresszióval.

A klinikai tesztek során a betegek kétharmada arról számolt be, hogy a tünetei megszűntek, miután a sisakkal kezelték. A betegek többsége már a kezelés megkezdését követő egy héten belül javulást észlelt.

“Az elektromos impulzusok a kis kapillárisokra, vagyis az agyban futó vékony erekre hatnak” – magyarázta Steen Diddig, a Koppenhágai Egyetem professzora.

“Először is felszállt a köd, a depresszió, aztán ami még fontosabb, a szorongás is elmúlt. Mindkét betegségem gyorsan eltűnt, olyan volt, mintha valaki megnyomta volna a törlés gombot, és az életem visszaállt a rendes kerékvágásba” – mesélt tapasztalatairól a teszt egyik alanya, Annemette Olivsen.

A kezelés csak első pillantásra hasonlít az erősen vitatott elekrosokk-terápiához, ugyanis az új eszköz által kibocsátott elektromos impulzusok rendkívül kicsik, így a betegek nem érzékelik azt.

Új eszközt fejlesztettek ki a depresszió kezelésére

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top