Egészség

Erre jó a nedves vécépapír

A nedves toalettpapír használata közel sem annyira közkeletű még, mint a hagyományos vécépapíré, ám számos helyzetben ez kínálkozik jobb megoldásnak.

Sokan úgy gondolják, hogy csak a babapopsit illeti meg a nedves törlőkendő, pedig a felnőttek számára is ugyanolyan praktikus lehet a használata. Azért a kisbabák igényei természetesen mások, így a számukra gyártott termékek helyett az idősebb korosztálynak készített törlőkendőket érdemes használatba fogni.

Erre jó a nedves wc papír

 

A víz nincs mindig kéznél

WC-használat után természetes, hogy vízzel öblítjük le a kezünket, így tartjuk tisztán, és így akadályozzuk meg a kórokozók elszaporodását, valamint az ezzel járó esetleges fertőzéseket. A nedves tisztításnak azonban nem csak a kézen lenne létjogosultsága. Valójában sokkal higiénikusabb, ha nem pusztán papírral oldjuk meg a törlést, hanem meg is mossuk az érintett testrészeket. Azok a népek, ahol hagyományosan a vízzel történő tisztítás jelenti a toaletthasználat záróaktusát, furcsának is találják, hogy a civilizált nyugati emberek többsége megelégszik a papírral, ahelyett hogy igyekezne legalább olyan tisztán tartani az ülepét, mit a kezét, amit megmos. A bidét épp erre találták ki, de ilyen alkalmatossággal nem találkozunk sűrűn, és főleg nem a legégetőbb helyzetekben. Az alapos mosakodásra tehát ritkán van lehetőség, a legtöbb ember számára ez csak a reggeli és esti zuhanyzáskor megvalósítható.

Kompakt segítség

Ezt a kényszerhelyzetet oldhatjuk meg, ha tartunk magunknál nedves vécépapírt. Általában könnyen kezelhető, diszkrét, önadagolós műanyag dobozkákba vagy vízhatlan tasakba csomagolják a gyártók ezt a kendőt, amely méreténél fogva a zsebben vagy kézitáskában is tökéletesen elfér. A művelet a kendő esetében megegyezik azzal, amit a papírral teszünk vécéhasználat után, viszont a végeredmény komfortosabb és tisztább, és kellemesebb közérzetet is nyújt a nap folyamán.

Erre jó a nedves wc papír
 

Kombinált használat

A személyes higiénia és ápoltság része, hogy ne csak a szem előtt lévő testrészeink illatozzanak és csillogjanak a tisztaságtól, hanem azok is, amiket nem teszünk közszemlére. A leghatékonyabb megoldás, ha a hagyományos, papíros törlés után egy nedves papírt is bevetünk, és így szabadulunk meg minden olyan dologtól, amit egyébként a kezünkön vagy más testrészünkön nem tűrnénk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top