Egészség

Böjt: itt a mélypont?

Megint mindenki másképp élte meg a harmadik napot. Volt, akinek ez volt a mélypont, és volt, aki gond nélkül teljesítette.

Kriszta, vezetőszerkesztő

Ma reggel végre frissen, fejfájás nélkül keltem. Beszéltem szakmai kísérőnkkel, Balaicza Erikával, aki felajánlotta, hogy vércseppanalízis segítségével megnézzük együtt, milyen állapotban vagyok, mivel lehetne támogatni a méregtelenítést. Egyik ámulatból a másikba estem, ahogy megnéztük együtt, hogy egy csepp vérben mennyi információ van. Minden szinten szinte minden, évekre visszamenően kiolvasható a rutinos szem számára. Látszottak a vérben a méregtelenítés jelei, savkristályok, fokozott májműködés, de alapvetően minden rendben volt, a 3. nap már kicsit könnyebben ment. Fahéjas almaturmix, híg gyömbéres cukkinikrémleves, zöldséglevek – ez volt a napi menü. De a fázás aznap sem került el, és az esti mesélés után nagyjából két perccel én már aludtam is.

Judit, szerkesztő

A léböjt második napján kicsit elbíztam magam, azt hittem, ha ilyen fegyelmezetten bírtam eddig, a harmadik napon lazázás lesz, de nem ezt történik, ma az édesség iránti vágyam nem bír magával, tolja az agyam a túrórudi meg a sportszelet fotóját. De erős vagyok, és ma is csak a levek meg a teák vannak. A nap öröme, hogy nagyon finom gyümölcslevet mixeltem magamnak, amit kortyolgatni azért elég jó.

Kíváncsi vagy, ki, miért kezdett a böjtbe? Sorozatunk első részében részletesen elolvashatod!
Az első nap beszámolóját pedig itt találod!
A második napot pedig itt

Réka, szerkesztő

Ízeket AKAROOOOK! Elővettem az egész fűszerparkomat, és minden étkezést próbáltam megvarázsolni kicsi. Volt toszkán barna rizs, provence-i és indiai is. Délutánra  egy kicsit éhes lettem, először éreztem ilyet a kúra során. Úgy cseleztem ki, hogy a nappali maradék adagomat több részre szedtem, és így hamarabb elmúlt az éhségérzet. Energiám rengeteg volt, hatalmasat haladtam előre a munkámban.

Andi, értékesítéstámogató

Reggel végre el tudtam menni vécére! Ennek különösen örültem, mert nemigen vágyom a meleg sós vízre:). Napközben sok elintéznivalóm volt, így továbbra sem éreztem éhséget, bár akármerre mentem, mindenhol éreztem a csábító illatokat… A gyerkőcöket is meg kellett ebédeltetnem, szerencsére főznöm viszont nem kell, anyu intézi helyettem. Este dolgoztam a számítógépnél, nagyon hiányzott a nasi, de megoldottam egy pohár frissen facsart narancslével.

Szilvi, újságíró

Éhség szempontjából eddig ez volt a mélypont. Ma van az, hogy semmilyen lé nem okoz telítettségérzetet. Unom a folyamatos fáradtságot is, és még mindig fáj a fejem, azt olvastam, ez annak a jele, hogy rosszul csinálok valamit. Lehet, hogy így van. Folyamatosan arról álmodozom, hogy jövő hétre miket fogok bevásárolni. Tény, hogy csak egészséges kaják jutnak eszembe, úgy is, mint: párolt sárgarépa, teljes kiőrlésű tönköly keksz, köles, görög saláta, ilyenek. Hej, de jó lesz ezeket elkészíteni, beszerezni és megenni! A fázás és a fejfájás viszont elmúlt, ez is valami, remélem, holnapra megszokom azt is, hogy napok óta nem eszem szilárd ételt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top