Egészség

Természetes májvédők

Ne várd meg, míg a májad a túlterheltség miatt megbetegszik, mert annak igen kellemetlen következményei lesznek rád nézve. Figyeld a máj jelzéseit, mert jól érthetően közli veled, mikor van szüksége pihenésre, méregtelenítő kúrára.

A máj igen nagy kapacitású szerv, amely méregtelenítéskor a napi igény többszörösét is képes feldolgozni. Ez azért van, mert időnként hirtelen és nagy adagban jut a szervezetbe méreganyag – például egy méretes lerészegedés során –, amivel meg kell tudni birkóznia. Igen ellenálló és hatékony szervünk ez, de a végtelenségig még a máj sem terhelhető. A túlhajszolt, de mozgásszegény élet, az elégtelen, egészségtelen táplálkozás miatt egy idő után a máj is be fogja nyújtani a számlát. Szerencsére vannak előjelek, amelyek megmutatják, hogy a májfunkció romlik, és ideje valamin változtatni:

1. Fáradékonyság, ingerültség

2. Levertség, hullámzó kedélyállapot

3. Fakó és pattanásos bőr, hajhullás

4. Emésztési zavarok, puffadás, hasmenés, székrekedés, hasi fájdalmak

5. Erős és kellemetlen testszag

6. Túlsúly

7. Alvászavarok

Természetes májvédőkHa ezek a jelek mutatkoznak, érdemes megváltoztatni gyorsan pár szokásodat, amik az addigi életviteled jellemezték. Mozogj többet, ne stresszeld túl magad, egyél rendszeresebben és egészségesebb ételeket, és méregteleníts. Vannak kifejezetten a máj működését segítő természetes anyagok, herbateák és készítmények, amikkel segíthetsz a májadnak talpra állni, és egy méregtelenítő kúra során hatékonyan alkalmazhatod őket. Ilyen növények például a máriatövis vagy más néven szamárkóró, ami a népi gyógyászatban az első számú májmentő, de az orvostudomány is elismeri kiváló hatásait. Ezen kívül az articsóka, az apróbojtorján, az aranyvesszőfű, a csipkerózsa, a gyujtoványfű és a szagos müge is jó szolgálatot tehet méregtelenítés és a májad karbantartása során. Leginkább teában főzve érdemes ezeket a használni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top