Egészség

Negatív toplista: ezeket a testrészeinket szeretjük a legkevésbé

A nők 60 százaléka úgy érzi, hogy boldogabb lenne egy másik testben, és kétharmaduk, ha tehetné, örömmel menne plasztikai sebészhez. Ám tévedés lenne azt hinni, hogy a hiúságnak asszony a neve. A férfiak közül is egyre kevesebben hisznek benne, hogy elegendő, ha csak egy fokkal szebbek az ördögnél.

Bár nem szívesen beszélnek róla, titokban a férfiak is vágynak rá, hogy nagyobb, erősebb, feszesebb testben élhessenek. De melyik az a testrész, amin a leginkább változtatnának? Íme, a lista, amelyet a japán Waseda Body Research Center és a University of North Carolina kutatásai, valamint legnépszerűbb plasztikai műtétek toplistája alapján állítottunk össze.

A férfiak nemszeretem-részei

5. Nőies mellek
Bizonyos súlyfelesleg mellett gyakori, hogy nemcsak a has, de a mellek is megnagyobbodnak –  ez még a férfiaknál is így van. Ám míg egy nő a strandra indulva válogathat a különböző rafinált fürdőruhák közül, amelyek segítenek elleplezni a nem tökéletes idomokat – a férfiaknak nincs ilyen segítségük. A nőiesen nagy, lógó mellek sok férfinak okoznak kínos perceket – ez még akkor is látványos, ha pólót viselnek. Nem csoda, hogy akinek az átlagosnál nagyobb és nőiesebb keblei vannak, az mélységesen gyűlöli a jelenséget.

A leggyűlöltebb testrészek listája

4. Sörhas
Bár a strandon gyakran úgy tűnhet, hogy szinte büszkén teszik közszemlére, valójában a férfiak egyáltalán nem boldogok attól, hogy épp ide szedték fel a súlyfelesleget. Különösen akkor érzik igazságtalannak, ha amúgy vékony a lábuk, a kezük – csak épp a pocakjuk nőtt meg akkorára, mintha babát várnának. Ezek a pocakok amúgy nem a sörivástól nőnek meg ekkorára – noha a túlzott kalóriabevitelnek és a kevés testmozgásnak természetesen köze van hozzá. A hasra hízó alkatok sajnos a cukorbetegségre is hajlamosabbak, de olyan napi bosszúságok is nehezítik az életüket, mint a ruhavásárlás vagy a cipő bekötése.

A leggyűlöltebb testrészek listája

3. Testszőrzet
Elmúlt már az idő, amikor James Bond büszkén mutogathatta a kigombolt ing alól kikandikáló mellkasszőrzetét – a mai újságokban, filmekben ritkán láthatunk ilyen férfiakat. A férfiak egy része manapság gyantáztat vagy borotválja magát testszerte. Persze azért még kettős mérce van – a lábszőrzet megszokott dolog a strandon. De egy szőrös hátú férfit azért már ma is erőteljesen megbámulnak. Nem véletlen, hogy egyre többen választják az ideiglenes vagy végleges szőrtelenítést.

A leggyűlöltebb testrészek listája

2. Lanyha izomzat
A középiskolás fiúk 98 százaléka próbálkozott már testépítéssel azért, hogy több izmot varázsoljon magára. Ám ez nem könnyű feladat, sok munkát, erőfeszítést kíván, és az eredmény csak sok-sok hónap után lesz látható, így a többség hamar feladja. Mivel az izom az őskor óta a férfiasság fokmérője, nem véletlen, hogy a legtöbben kifejezetten szégyenlik és kudarcnak tartják, ha nem elég “formás” a testük.

A leggyűlöltebb testrészek listája

1. Kopaszság
Lehet, hogy Bruce Willisnek jól áll, de divatot még neki sem sikerült kreálnia a kopaszságból. Hiába mondják a tudósok, hogy a hajveszteség a magas tesztoszteronszint jele, és hogy ez különösen férfias vonás, a valóságban a férfiak többsége igenis szenved, ha hullani kezd a haja és egyre magasabb a homloka. A dús, erős szálú haj ugyanis a fiatalság jelképe – így a kopaszodást az öregedés és a gyengülés első jelének tekintik sokan, és bármit megtennének, hogy ezt más ne vegye észre.

A leggyűlöltebb testrészek listája

 

Amit a nők változtatnának meg

5. Karok
A felsőkar izmai könnyen elveszítik feszességüket – a most divatos ujjatlan ruhák viszont csak akkor mutatnak igazán jól, ha valakinek vékony és kifejezetten izmos a karja. Ezt pedig a húszas évek elmúltával csakis rendszeres sporttal lehet fenntartani. Sajnos az úgynevezett integetőizom megjelenéséhez nem kell kövérnek lenni – vékony nőknél is előfordulhat, ha hirtelen sokat fogytak, vagy elhanyagolták a súlyzós edzéseket.

A leggyűlöltebb testrészek listája

4. Fogak
A nők több mint fele fél a fényképeken felszabadultan, tele szájjal nevetni, mert úgy érzi, nem elég szépek a fogai. Na persze, ha a mérce a hollywoodi sztárok tökéletes mosolya, akkor az összehasonlításból valóban nehéz jól kijönni. De ne feledjük – azok a fogak gyakran nem igaziak, többször megismételt, fájdalmas és drága fehérítési és egyenesítési eljárások sora áll mögötte, és az esetek többségében még így is szükség van egy kis Photoshopra a tökéletes eredményhez. A fehér, egyenes fogsor azonban az emberek fejében a fiatalsággal és az egészséggel egyenlő, így nem véletlen, hogy a fogfehérítés, a felnőttkori fogszabályozás egyre divatosabb világszerte.

A leggyűlöltebb testrészek listája

3. Mell
Ez az a testrész, amely a legtöbbet változik egy nő élete során, így még a tökéletes formájú nők is csak pár évig büszkélkedhetnek feszes, hetykén álló keblekkel. A terhesség, a súlyváltozás, a hormonális változások mind-mind nyomot hagynak rajta, így nem véletlen, hogy az évek óta legnépszerűbb kozmetikai beavatkozások a keblet formálják. A legkevésbé a vékony nők melle változik – ám mivel a mai szépségideál azt diktálja, hogy a vékony, fiús testalkatú nőkön is minimum C kosár legyen, így ők az elsődleges célközönség, de a mellkisebbítés és a mellfelvarrás is népszerű – noha a legdrágábbak közé tartozik.

A leggyűlöltebb testrészek listája

2. Fenék
Jennifer Lopez és a hozzá hasonló latin dívák egy kicsit segítettek a helyzeten, amikor büszkén hirdetni kezdték, hogy a nőies idomokat nem kell szégyellni – ám a helyzet az, hogy a nagy fenék és a sok tánctól, tornától feszes popsi sajnos nem ugyanolyan. Sajnos a nők szervezete szeret raktározni, és minden felesleges zsiradékot ide, csípőkörnyékre “helyez”. Innen leadni a túlsúlyt, formássá, feszessé és főleg narancsbőrmentessé tenni kemény feladat – a nők egy része inkább feladja a harcot, és csak csendben utálja a fenekét.

Negatív toplista: ezeket a testrészeinket szeretjük a legkevésbé

1. Has
Vékony, lapos has – erre vágyik a legtöbb nő. Ám ez az a testrész az, ahol a legnehezebben lehet eredményeket elérni. Kemény diéta és még keményebb torna kell hozzá, de még akkor sem biztos az eredmény, mert az évek, a terhesség alatt kitágult bőr és a terhességi csíkok bizony keményen meggyötrik ezt a területet. Nem is beszélve az életkorral egyre gyakoribbá váló kisebb-nagyobb műtétekről, amelyekhez mind-mind itt vágnak bejáratot a sebészek. Ráadásul ez egy olyan területe a testünknek, amit nagyon is jól látunk, mindig előttünk van – és minden alkalommal emlékeztet arra, ha esetleg az a meggyőződésünk, hogy messze vagyunk a tökéletestől. Nem véletlen, hogy ez a leggyűlöltebb testrész, amit a legtöbb nő megváltoztatna saját magán, ha varázsütésre megtehetné.

Negatív toplista: ezeket a testrészeinket szeretjük a legkevésbé

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top