Egészség

Leginkább a brit dolgozókat betegíti a stressz

A mentális betegségek elsősorban őket sújtják a fejlett országok munkavállalói közül.

A sok stresszel járó, túlórázós brit munkakultúra oda vezetett, hogy a fejlett országok közül legnagyobb arányban Nagy-Britanniában jelentenek beteget mentális problémák miatt a munkavállalók, és az ugyanezen ok miatt munkaképtelenek aránya is ott a legmagasabb – derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentéséből.

Az utóbbi tíz évben romlottak a munkakörülmények az országban, hosszabb lett például a munkaidő, a rossz vezetési stílus pedig káros a dolgozók egészségére. A munkával összefüggő lelki betegségek leggyakoribb okai a munkanélküliség és a munkahelykeresés nehézségei. A jelentés kitér arra is, hogy a munkahelyi feszültség igen negatívan hat a dolgozók mentális egészségére: a leggyakrabban a vezetők, a változó munkakörnyezet és a túl sok munka jelentik a problémát.  

A mentális betegségek pénzügyi terhei egyébként évente 70 milliárd font (26 ezer milliárd forint) kiesést jelentenek a brit gazdaságnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top