Egészség

Új eljárás: egyszerűbben leszámolhatunk a tokákkal!

Hiába az állandó fogyókúra, a végkimerülésig végzett edzés, a különböző kenőcsök, zsírbontó eljárások, a toka az, amivel lényegében kilátástalan küzdelmet folytatnak nők százezrei. Eddig. De most itt egy új eljárás!
Hogyan alakul ki a toka?
Toka akkor jelentkezik, mikor az arc izomzata megereszkedik, elveszíti tartóképességét és renyhévé válik. Ezt okozhatja genetikai elváltozás, okozhatja anyagcsere- vagy keringési rendellenesség adott területen. Az izommozgás hiánya együtt jár a helyi anyagcsere leépülésével – ez az áll alatti területeken található lerakódásokat alaposan vastagítja. Ennek eredménye a második áll megjelenése, amit sokan szeretnének eltüntetni. A toka megvastagodása, a szövetek keringésének lelassulása nem pusztán a helyi zsírraktárak megvastagodását, hanem a fedő bőrréteg rostozatának lassú leépülését is jelenti. Egy időben kezelni kezdett tokát több módon is le lehet építeni, de egy bizonyos elhanyagoltsági szinten sajnos már csak a sebészi beavatkozás segíthet.

Hadi Gábor hosszú-hosszú évekig komoly súlyproblémákkal küzdött, ahogy ma mondja: élete első 27 évében folyamatosan rakódtak rá a kilók és az utálatos zsírpárnák. Három évvel ezelőttig. Amikor már 180 kilót nyomott, és nemcsak a szégyenérzet kínozta, hanem komoly kihívás elé állította a foci a haverokkal, de már egy lépcső is, döntött. Leszámol az addigi „gyűjtögetéssel”, és új életet kezd. Ő hitt benne: nem kell itt csodadiéta. Az addigi hobbifoci mellé napi szinten az életévé vált a fegyelmezett, edzőtermi program, és az étkezésére is odafigyelt. És lám, fél év alatt csaknem 80 kilót le is dobott.

„Nincsenek nagy csodák. Persze nehéz néha az önmegtartóztatás, de ha elindul, és érezzük a pozitív visszajelzéseket, onnantól már megy, mint a karikacsapás” – vallja Gábor, akinek viszont egy egészen más problémával kellett ezután szembenéznie. „A rengeteg súlyvesztéstől a bőröm olyan lett, mint a masztiff kutyáké, egy jó pár számmal nagyobb. Azonnal segítséget kértem, két hosszabb, több órás műtéttel ‘szabták’ rám a bőrömet. Egyiknél voltak komolyabb szövődmények, a másikat viszonylag könnyen megúsztam, de azért két, két és fél hónapot eltartott a felépülés. A tokám azonban megmaradt. Nem tudtam rászánni magam az újabb procedúrára. Akkor mesélte az orvosom, hogy van egy egészen új eljárás” – emlékszik a fiatalember, akin az országban először végezték el ezt a korábbinál sokkal kíméletesebb beavatkozást. „Már aznap hazamentem, és semmi megkötés nem volt. Két hétig hordok egy kis hálot, mindössze ennyi a kellemetlenség” – mondja Gábor, akinek van elég tapasztalata, hogy tudja, mi is a különbség. Ahogy új életében is. „Tudom, hogy most rendben vagyok, jól nézek ki, nem titkolom, hogy tudom, de ezért dolgoztam, és vállaltam mindent!”
 

Új megoldás?

Új eljárás: Egyszerűbben leszámolhatunk a tokákkal!Toka. Testalkattól, súlytól, sokszor életkortól is függetlenül keseríti meg életüket, és okoz sokszor leküzdhetetlen komplexusokat. Hiába a nyakig begombolt ing, a fülig felhúzott garbó, ezt a „szépséghibát” lényegében nem takarja el semmi. Az arc, a leginkább szembetűnő testrészünk egész karakterét meghatározza az ott éktelenkedő „fölösleg”. Erre hozhat most megoldást az Angliában már hódító eljárás, a „neck big thing”. A beavatkozás minimális, egyszerű érzéstelenítéssel végleges megoldás – nagyjából így összegezhető a forradalmain új technika hozadéka. A hagyományos „neck lift” nagyobb metszéseket jelent, illetve sokkal nagyobb terjedelmű beavatkozást, látható nyomokat hagyva, és nem kevesebb szenvedést és tortúrát a szépülni vagy változtatni akaróknak. Több a komplikáció, nagyobb a szövődmények és nem kívánt „mellékhatások”, „melléktermékek” esélye, hosszabb a gyógyulási idő, és a beavatkozás bizony nyomokat hagy. 
 

“Minimal invasive”

Forrás:exploreplasticsurgery.com
Forrás:exploreplasticsurgery.com

„Az új módszer úgynevezett „minimal invasive” beavatkozás. Ez a sebészeti módszer a műtét során használt eszköznek köszönhetően újrarendezi a nyak és a toka vonalát mindenféle látható vágás nélkül. Innen is az elnevezés:  „neck big thing”. Az eredmény ezzel a technikával jól kiszámítható, és a komplikáció gyakorlatilag elhanyagolható – mondja dr. Tizedes György, aki otthont adott az angol professzor, James D. Frame képzéssel egybekötött bemutatójának. Ahogy a szigetországi „úttörő” üzeni: ez az egyszerű módja annak, hogy egy fiatalabb kinézetű, szépen kontúros nyakkivágással léphessen bárki az utcára. Nincs duzzanat, véraláfutás vagy zúzódás, és csökkenti annak lehetőségét, hogy az izmok vagy az idegek károsodást szenvedjenek, ami a hagyományos neck lift eljárásoknál sajnos lehetséges.

 Kapcsolódó cikkeink:

Természetes hatás

„Az eljárás rendkívül gyors, és mindössze helyi érzéstelenítést kell használni, nincs szükség altatásra, bent fekvésre. Az eredmény természetes, senki sem mondja meg, hogy bármilyen sebészeti beavatkozáson estünk át, a toka nyomtalanul tűnik el, mintha soha nem is lett volna, ráadásul minimális a lábadozási idő. Vagyis nem kell heteket, akár hónapokat várni, hogy ismét munkába álljunk, vagy épp az edzőteremben is megmutathassuk megújult külsőnket” – mondja a magyar szakember. 

Az angol szaktekintély által most bemutatott sebészeti beavatkozás célzottan, LED-es, irányított technológia segítségével megemeli az izmokat és a lágy szöveteket. Így javítja a nyak-, az arc- és a homlokkontúrok öregedés okozta és ​​genetikusan öröklött megereszkedéseit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top