Egészség

Divatkampány arca lett a fogyatékos kislány

Imádja a szép ruhákat és nagyon élvezte a fotózást.

A kis Holly Greenhow agyi bénulással született, ezért a most 7 éves kislány fogyatékossággal él, sem járni, sem pedig beszélni nem tud. A brit Boden ruhamárka azonban őt választotta legújabb gyerekruha-kampánya reklámarcául.

„Hollynak gyönyörű a mosolya, és a modellkedés nem a tökéletességről szól, ezért arra gondoltunk, miért ne?! Sok mindenre nem képes, és a fogyatékossága miatt soha nem is lesz az, épp ezért nagyon jót tett neki ez az élmény. Remélem, a szereplése javítani fogja a fogyatékos gyerekekről kialakult képet, és minél több ember szemét felnyitja, hogy sok olyan gyerek van, aki nem tökéletes” – nyilatkozta a kislány édesanyja, Fiona egy angol lapnak.

Holly kerekes székhez kötve éli az életét, és egy speciális számítógép segítségével kommunikál, melyet pislogással irányít. Ehhez hasonlót használ a híres fizikus, Stephen Hawking is. A kislány nagyon szereti a szép ruhákat és maga választja ki az öltözékeit, az anyukája ezért döntött úgy, hogy elviszi a modellválogatásra.

A kampányfotókat még a nyáron, egy londoni stúdióban készítették el. „Holly nagyon élvezte az egészet, imádta, hogy a figyelem középpontjában áll, és nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel” – fogalmazott Fiona.

„Az a tény, hogy Holly fogyatékossággal él, és a Boden hirdetéseiben szerepel, minden bizonnyal segít feloldani néhány félreértést és előítéletet, ami megnehezíti a sérült gyerekek életét” – véli Matt Jackson, egy fogyatékosokat segítő jótékonysági szervezet kampányfőnöke.

Forrás: dailymail.co.uk

Holly

Forrás: dailymail.co.uk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top