Egészség

Küszöbön az influenza

Az előrejelzések szerint december végén már megjelenhet a járvány Somogyban.

Már megérkeztek az ingyenes influenzavakcinák Somogyba, összesen 41 ezer adag oltóanyag – írja a kapos.hu. Ezeket a rászorulók, a 65 év felettiek és a krónikus betegek kaphatják meg. Van olyan háziorvos, aki külön oltási napokat tart majd, csak így tudja minden betegét ellátni a vakcinával.

A(z) “Beoltatod magad?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
nem

Aki nem jogosult az ingyenes oltóanyagra, annak meg kell vennie; a gyógyszertárakban már most többen keresik. Jelenleg négyféle influenza elleni védőoltás kapható, az ára: kétezertől háromezer forintig terjed. 

Az országban egyelőre nincs még influenza aktivitás az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb tájékoztatása szerint (a 43. héten 100 ezer lakos közül mindössze 36 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt). A szakemberek legkorábban december végére prognosztizálnak Somogy megyében egy esetleges influenzajárványt, melyet akár az immunrendszer megerősítésével is elkerülhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top