Egészség

Így javítható a férfi termékenysége

Megvan az egészséges sperma titka! Egy zöldségről kiderült, hogy jelentősen hozzájárul a termékenység fokozásához.

A répáról eddig köztudott volt, hogy javítja a látást, most azonban új oldaláról mutatkozott be. Kutatások ugyanis bebizonyították, hogy javítja a – már odahaza is tesztelhető – férfi termékenységet; a fogyasztásától mozgékonyabbá válnak a spermák, ennek pedig óriási jelentősége van az eredményes megtermékenyítésben.

A Harvard Egyetem kutatói 200 fiatalembert kértek meg arra, hogy hetekig egy olyan étrendet kövessenek, amely dúskált zöldségben, gyümölcsben. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy milyen eredményre vezet ez a diéta a férfiasságra nézvést.

A vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a sárga és a narancssárga színű zöldségek, gyümölcsök javítják a férfiak termékenységét, de mindezek közül a répával érhető el a legjobb eredmény. A répában lévő karotinoidok – amelyek a zöldség színét is adják – alaposan “felturbózzák” a spermák minőségét.

Az édesburgonyáról és a sárgadinnyéről ugyancsak kiderült, hogy jót tesz a férfiak termékenységének, javítja a sperma minőségét, ám korántsem olyan mértékben, mint a répa. Míg ez utóbbi zöldség a hímivarsejtek mozgékonyságát segíti elő, addig a piros színű gyümölcsök, zöldségek fogyasztásától – különösen a paradicsomtól – kevesebb lesz a sperma-rendellenesség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top