Egészség

Házi arcmaszkok őszi gyümölcsökből

Csak a kertbe kell kisétálni vagy a zöldségeshez, aztán benézni a spájzba - pofonegyszerű házi arcpakolásreceptek őszi zöldségekből és gyümölcsökből.

Ha szerencsés vagy, csak a spájzig kell elmenned, hogy előkapd a szuper házi arcmaszkod összetevőit, és pár perc alatt összeállíts egy kényeztető kezelést. Néhány receptet ajánlunk, de kedved szerint kombinálhatod az összetevőket, hogy megtaláld a kedvenc őszi arcpakolásodat.

Szőlőmaszk

1 csésze összenyomkodott szőlő
1 teás kanál olívaolaj
fél teás kanál só vagy szódabikarbóna
negyed csésze tej

Keverd össze az egészet, és reggel, este ezzel mosd le az arcodat. A szőlő antioxidáns és tele van ásványi anyagokkal. A só vagy a szódabikarbóna pedig lemossa az elhalt sejteket. Ha van otthon, tegyetek bele mézet is!

Házi arcmaszkok őszi gyümölcsökből

Sütőtökmaszk-variációk

2 evőkanál sült tök
fél evőkanál méz
negyed evőkanál tej

vagy

fél csésze sült tök
1 evőkanál joghurt
1 evőkanál méz
néhány csepp olívaolaj

Az a jó a sütőtökben, hogy állítólag minden típusú bőrnek használ. Van joghurtos vagy csak tejes verziója is. A-vitaminban, C-vitaminban és cinkben gazdag a tök. 15-20 perc után mosd le, és élvezd, hogy milyen ragyogó lett a bőröd. Lehet turbózni aloe verával, zöld teával vagy akár fügével is.

Padlizsán maszk

pár kocka főtt/sült padlizsán
pár kanál natúr joghurt/ tej

Biztosan nem gondoltátok padlizsánkrémevés közben, hogy de jó lenne ezt az arcotokra kenni, pedig… Elég egy kis joghurttal összekeverni a padlizsánt, és nagyjából 20 perc után lemosni langyos vízzel. Ez a maszk nemcsak frissít, állítólag a foltokat is halványítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top