Egészség

Így lehet felismerni, ha drogozik a gyerek!

Minden ötödik 16 éves kipróbált már valamilyen drogot, nyáron pedig nagyobb a csábítás. Szülőként mit lehet tenni?

Így lehet felismerni, ha drogozik a gyerek!„Néha fel van dobva, máskor depressziós” – csak az egyik a sok tünet közül a HáziPatika drogkalkulátorában, ami a segítségére lehet a bizonytalan szülőknek. A Drog ABC néven elinduló új HáziPatika.com rovatnak köszönhetően ezentúl a leggyakrabban használt drogokról egy helyen elérhető az összes fontos információ.

A Drog ABC folyamatosan a téma legfrissebb híreit osztja meg az olvasókkal, így ha bizonytalan vagy, szeretnéd tudni, mi történik – főleg így nyáron –, egy helyen mindent megtalálhatsz a droghasználatról.

A 16 évesek közül minden ötödik kipróbált már legalább egyszer valamilyen illegális kábítószert a Nemzeti Kábítószer Adatgyűjtő és Kapcsolattartó Központ tavalyi jelentése szerint. Ezért is fontos odafigyelni a tinédzser gyerekünkre.

Ami pedig nagyon fontos, hogy az oldal a kábítószerek részletes bemutatásán túl a függőket támogató legfontosabb szervezeteket is összegyűjtötte, és a témával kapcsolatos gyakori kérdések, illetve válaszok listája is megtalálható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top