Egészség

Mi változik a változókorral?

A menopauza egy természetes életszakasz, ami a menstruáció elmaradásával jelentkezik a nők életében. Ez az időszak jelentős változásokat indít el a női testben és lélekben egyaránt, amivel nem mindig könnyű megbirkózni. Szerencsére van segítség!

Szabadon a menopauzáról

Hajdanán a változókorhoz különféle tévhitek és félelmek társultak, mára azonban tudjuk, hogy ez egy természetes folyamat, ami nem feltétlenül kell, hogy az életminőség romlásához vezessen. A nyugati világban a nők jelentős része 50 éves kora fölött már a változókorba lép. Ekkor olyan hormonális változások játszódnak le, amelyek gyakran járnak intim tünetekkel is.

Mi változik a változókorral?

 

Vizelettartási nehézségek

Ebben az életszakaszban csökken az ösztrogén szintje, ezért a hámszövet elvékonyodik a húgycsőben. Mivel a szövetek rugalmassága csökken, a húgycső és a húgyhólyag egymáshoz viszonyított helyzete is megváltozik. Utóbbi vizelettartási nehézségeket okozhat, ami kínos helyzeteket eredményez.

Visszatérő húgyúti fertőzések

Az előbb említett folyamat hatására nemcsak a hámszövetek minősége és vastagsága változik meg, hanem a hüvely pH-ja is. Mivel a megfelelő ösztrogénszint hiányában az intim flóra elveszti savasságát, az intim területek védettsége jelentősen csökken. Ezért egyre gyakrabban fordulnak elő húgyúti és hüvelyi fertőzések, amelyek ráadásul rendszeresen vissza is térnek.

Hüvelyszárazság

A tartós ösztrogénhiány a nemi életet sem kíméli. Bár a fogamzásgátlásra már nem kell figyelmet fordítani, a szexuális vágyat könnyen kikezdi a szárazzá és érzékennyé vált hüvely. Az elvékonyodott nyálkahártya ráadásul sérülékenyebbé is válik, ami kellemetlen, fájdalmas együttléteket eredményez.

Szerencsére ezekre a változókori intim problémákra van már megoldás. A hormonális változások következtében kialakuló ösztrogén termelés csökkenése miatti tüneteket enyhítő Ovestin® krém segít megőrizni a megszokott életminőségét a menopauza idején is! Tudjon meg még többet az Ovestin® krémről és a változókor időszakának szebb megéléséről a www.ovestinkrem.hu oldalon!

 Mi változik a változókorral?

 
A cikk megjelenését az MSD Pharma Hungary Kft támogatta.

1095 Bp. Lechner Ödön fasor 8.
Tel: 1/888-5300
E-mail: hungary_msd@merck.com
www.ovestinkrem.hu
Lezárás dátuma: 2013.04.12.
MMCC-0000303-0000

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top