Egészség

5 fűszer, amitől ég a zsír

Könnyebben megy a fogyás, ha megfelelő fűszerekkel ízesítjük ételeinket. Az alábbi 5 fűszernövényt, amikor csak lehet, érdemes bevetni...

A fokhagyma és a hagyma olyan természetes vegyületeket (fitokemikáliákat) tartalmaznak, melyek a szervezet zsírtartalékainak lebontását segítik, de az ideális koleszterinszint beállításában is fontos szerepet töltenek be. Jótékony hatásaik ezzel még nem érnek véget, a hagymák a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal is felveszik a harcot, és védik a szívet. 

5 fűszer, amitől ég a zsírAz indiai konyha egyik alapfűszere, a kurkuma béta-karotinban gazdag. Az A-vitamin egyik fontos alkotójaként ismert antioxidáns  a sejteket védi a károsodástól, többek között a májban lerakódott zsírtól szabadítja meg a szervezetet. A kurkuma azonban nemcsak a májat védi, de az agyi egészség megőrzésében is segít. 

Egy további zsírégető fűszernövény, a fahéj áldásos hatásai közismertek, kutatásokkal bizonyították például, hogy egy teáskanál fahéj hússzorosára gyorsítani a szervezet cukoranyagcsere-folyamatát, megelőzi a vércukorszint ingadozását. További áldásos hatása, hogy elűzi az éhségérzetet, telítettség érzetét kelti, és megszünteti a puffadást. Kitűnő zsírégető hírében is áll: ugyanis fokozza a vérkeringést, csökkenti a vér koleszterinszintjét. A cellulitisz elleni krémek gyakori összetevője, mivel stimulálja a vérkeringést, energiához juttatja a bőrt.

A zsírégető fűszerek repertoárjából nem hiányozhat a chili, ami nemcsak az ételeinket paprikázza fel, de az emésztést is. A chili hatóanyaga, a kapszaicin felgyorsítja a zsírégetést, de a szervezet energiatartalékait is mozgósítja. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top