Egészség

Egyre felkapottabb a gluténmentes afrikai gabona

Európában is egyre felkapottabb a gluténmentes afrikai gabona, a teff...

Az etiópiai gabonanövényt egyre többen fedezik fel maguknak, kezdetben az Államokban terjedt el, mára azonban már Európában – a paleolit diéta térhódítása óta – egyre több helyen lehet hozzájutni a gluténmentes teffhez, aminek világos és sötét változata is ismert.

Egyre felkapottabb a gluténmentes afrikai gabona

 
Afrikában a tefflisztből készült szivacsos állagú kenyeret köretként fogyasztják, vagy – a tortillához hasonlóan – ebbe csomagolják az ételeket, de sok helyen evőeszközt is készítenek belőle. Köretként való elkészítése pofonegyszerű, egy pohár gabonát két pohár vízzel kell felforralni, majd lefedni, állni hagyni, amíg az összes vizet magába szívja. A gluténmentes liszt sütéshez is kiváló…

Az afrikai gabonanövény vasban, kalciumban, cinkben, aminosavakban, proteinben, B-vitaminban és rostban gazdag, a belőle készített tészták kiválóan illeszkednek a paleolit diétába, de cukorbetegeknek is ajánlják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top