Egészség

Gigamigrénre számíthatunk…

Bár a felmelegedés még várat magára, a hőmérséklet-változásra érzékenyeknek nem árt testben és lélekben is felkészülniük a hirtelen enyhülésre.

A frontra érzékenyek az alábbi kép láttán valószínűleg összerezzennek, és már előre fáj a fejük a hónap végén várható felmelegedéstől.

Giga migrénre számíthatunk...
Mindenki készüljön: 0 fokról +15…
forrás: Időkép.hu
 

A hét végéig átlag alatt marad a hőmérséklet, a márciusban megszokottnál gyakran tíz fokkal van hidegebb, amit a havazás, a havas eső és az erős északi szél csak tovább szépít. Enyhülésre vasárnaptól lehet számítani, ami „remek” frontokat hoz magával. „A komoly enyhülésből sokat visszavesz, hogy az időjárás csapadékos marad, a havazás átmegy esőbe, ami tompítja a hatásokat – magyarázza dr. Pintér Ferenc, a Meteo Klinika munkatársa. – Mindenesetre a fronthatások dominánsak maradnak, a szerdai kettős frontot csütörtökön-pénteken melegfront váltja, szombattól azonban újra kettős fronttal kell számolni. A közérzetünkön tovább ront, hogy a sok csapadék mellett legfeljebb kevés napsütésben lehet részünk. Továbbra is ajánlott a gabonákból készült ételek, meleg italok fogyasztása, amelyek természetes módon fűtik a szervezetünket, és gondoskodjunk a D-vitamin-pótlásról is. Az ilyenkor gyakran fellépő idegességet, fejfájást pedig citromfűteával orvosolhatjuk. 

Veszélyes a napfényvitamin hiánya

Télen a napsugárzás olyan kevés UV-B sugárzást tartalmaz, hogy az nem elegendő a napfényvitaminként is emlegetett D-vitamin-képzésre, de a modern életforma és a naptól való félelem a többi évszakban is megakadályozhatja, hogy elegendő D-vitaminhoz jussunk. A D-vitamin hiánya ráadásul nehezen felismerhető egészségügyi probléma, mivel nem egyetlen, egyértelmű tünetben jelentkezik, hanem számtalan, súlyos és kevésbé súlyos betegség kialakulásában, akár évekkel a vitaminhiány kialakulását követően. „Alattomos” jellege is szükségessé teszi tehát a hiánybetegség megelőzésével kapcsolatos ismeretek széles körű terjesztését.

 
Ti hogyan védekeztek a szeszélyes időjárással szemben? Írjátok meg nekünk itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top