Egészség

Mi az a szkleroterápia?



Még nem hallottál róla? Csak esztétikai megoldás vagy a betegséget is gyógyítja? Kattints és megtudod!



Mi az a szkleroterápia?



A szkleroterápia egy olyan eljárás, amelynek során egy nagyon vékony injekciós tű segítségével egy speciális folyadékot fecskendeznek be az erekbe. Ennek hatására a tágult vénák összehúzódnak, a faluk összetapad, majd szépen lassan felszívódnak, eltűnnek. Azonban a vénáknak csak egy bizonyos százaléka kezelhető szkleroterápiával, egészen pontosan a nagyobb seprűvénák és a nem túlságosan előrehaladott állapotú visszértágulatok Fontos megjegyezni, hogy ez a kezelés a látható visszértágulatokat ugyan eltünteti, de a további visszerek kialakulását nem akadályozza meg.

A kezelés a visszerek számától függően 15–50 percet vehet igénybe, ennek során a páciens fekvő helyzetben van, a beavatkozást végző orvos a bőrt kifeszíti, majd az érintett területet beinjekciózza. A szúrások helyére gézt helyeznek, majd leragasztják. Az injekciós kezelés után a bőrön kis barnás elszíneződés jelenhet meg, és a bőrfelszínen égő érzést tapasztalhatunk. 

Ezt követően érdemes rugalmas harisnyát viselni a látványosabb és tartósabb eredmény elérése érdekében. A páciens két napig még érezhet enyhe fájdalmat, és a nyomókötés eltávolításakor a injekció helyén piros foltok lehetnek, melyek legkésőbb egy hónap alatt eltűnnek.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top