Egészség

Csináld naponta: 20 perces visszértorna

A legjobb, ha reggel és este is elvégezzük a gyakorlatokat, hogy a lábak kellőképpen át legyenek mozgatva.

Csináld naponta: 20 perces visszértorna A feladatok mindegyikét háton fekve kell elvégezni. A legjobb, ha nem az ágyban, hanem a földön, esetleg szivacson végezzük.

1. A lábakat kinyújtjuk, majd a térdeket összeszorítjuk, néhány másodpercig így tartjuk, ellazítjuk. A feladatot egymás után ötször elvégezzük.

2. Mindkét lábat ismét kinyújtjuk, majd a lábujjakat spiccbe szorítjuk, néhány másodpercig úgy hagyjuk, majd elengedjük. Akárcsak az előző gyakorlatot, ezt is ötször csináljuk végig egymás után.

3. A lábak még mindig nyújtva legyenek, de most a lábfejeket mozgatjuk át úgy, hogy a néhány másodpercig leszorítjuk őket, majd elengedjük. Ötször ismételjük el a feladatot!

4. A lábfejeket most nem leszorítjuk, hanem körkörös mozdulatokat írunk le velük, egészen pontosan tízet.

5. 15-ször egymás után biciklizünk. Elsőre talán nem lesz egyszerű, de nem kell sietni, lassan is csinálhatjuk.

6. A kezeket a tarkónkra tesszük, majd a lábakat pedig felhúzzuk, a térdeinket összeszorítjuk, majd jobbra és balra döntjük, 15-ször egymás után.

7. A lábunkat kinyújtjuk, majd először az egyiket, aztán a másikat emeljük olyan magasra, amilyenre tudjuk. 10-szer ismételjük a mozdulatsort mindkét lábra.

8. A lábakat kinyújtjuk, majd az egyiket felemeljük, és lábfejünkkel 10 körzést végzünk. A másik lábunkról se feledkezzünk meg!

9. Mindkét lábat felemeljük, a térdeket összeszorítjuk, majd a medencét felemeljük, amennyire tudjuk. 15-20 másodpercig tartjuk magunkat. Tízszer egymás után megismételjük. Jó hír, hogy ez a feladat a feneket is formázza.

10. Mindkét lábat letesszük a földre, majd egy kicsit megemeljük az egyiket, és kinyújtva balra és jobbra mozgatjuk, ötször mindkét irányba. Mindkét lábbal tízszer végezzük el a feladatot.


Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

 „A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top