Egészség

Ezt teszi a bőrrel 14 év szolárium

Azonnal leállt a szoláriumozással egy harmincéves nő, amikor meglátta, milyen nyomot hagyott az arcán a sütkérezés.

Sokkoló fotó készült egy harmincéves brit nő arcáról, aki 16 éves kora óta járt rendszeresen szoláriumba, írja a Daily Mail. A kép egy speciális UV-berendezéssel készült, amit direkt arra fejlesztettek ki, hogy láthatóvá tegye, milyen kárt tesz a bőr felszín alatti rétegeiben a szolárium.

A sima fotón teljesen normálisnak tűnik a bőre, de ez csak a látszat Fotó: Daily Mail
A sima fotón teljesen normálisnak tűnik a bőre, de ez csak a látszat Fotó: Daily Mail

„Tudtam, hogy a szolárium nekem különösen veszélyes, mert szeplős vagyok, és sok rajtam az anyajegy, de nem érdekelt. Télen még többet jártam, hogy ne legyek sápadt – nyilatkozta a képeken szereplő lány. – Az UV-fotó nagyon elgondolkoztatott. Azóta egyszer sem jártam szoláriumban, még a szilveszteri buliba is sápadtan mentem. Most egy biztonságos barnítókrémet keresek.”

Havi egy is sok?

A fotó egy kampány részeként készült, ezzel az UV-berendezéssel járják szakemberek a brit plázákat, hogy bárki megnézhesse, mennyit ártott eddig a bőrének. Havi egy alkalom a szoláriumban akár ötven százalékkal is megnövelheti a bőrrák kialakulásának esélyét, ha rendszeresen járunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top