Egészség

Kötelező napi rutin visszereseknek

A visszérbetegek számára különösen fontos, hogy szigorú napi rutin szerint éljenek, ugyanis az esetek nagy részében ezen múlik, hogy el tudjuk-e kerülni a szövődményeket. Összefoglaltuk, hogy milyen egy visszérbarát napirend.

Kötelező napi rutin visszereseknek1. Ne hagyd ki a reggeli tornát! A lábaid kellő karbantartásához szükség van a rendszeres testmozgásra. Kezdd a napodat egy reggeli átmozgatással, majd fejezd be egy esti sétával.

2. Hordj kompressziós harisnyát, ha pedig az orvosod fásli használatát írja elő, viseld minden nap! A harisnya és a rugalmas fásli ugyanis megakadályozzák, hogy a napi terhelés során a vénák kitáguljanak.

3. Igyál elegendő folyadékot! Naponta legalább 2 liternyit kell meginnod, persze nem cukros löttyöket. Ez ahhoz kell, hogy a véred ne sűrűsödjön be, és ne kezdjen el pangani a vénáidban.

4. Mondj le a cigizésről! A nikotin csökkenti az erek rugalmasságát, valamint lassítja a vérkeringést, és befolyásolja a véralvadást.

5. Mozogj napközben is! Az ülőmunka a visszerek egyik legnagyobb ellensége, ezért fontos, hogy munka közben is végezz 5-10 perces tornát.

6. Legyen a munkahelyeden váltócipő! Ha a lábfejed egész nap be van szorítva, estére bedagadhat és bevizesedhet.

7. Este fürödj váltózuhannyal, a hideg-meleg váltófürdő ugyanis erősíti az érfalakat.

8. Ne felejtsd el az illóolajas lábfürdőt sem! A levendula- és rozmaringolaj nyugtató hatással lehet a sajgó lábakra.

9. Ha pedig már csak a pihenés van hátra, akkor polcold fel a lábad, és úgy olvass vagy tévézz!


Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

„A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top