Egészség

5 alapszabály “kezdő” visszereseknek

A visszérbetegséget sokat nem veszik elég komolyan, pedig amennyiben már az első tüneteket is kellő odafigyeléssel kezeljük, a későbbi szövődmények könnyebben elkerülhetők.

 5 alapszabály „kezdő” visszereseknek1. Kerüld el a szaunát és a termálfürdőket!
A visszérbetegség elsősorban akkor alakul ki, ha a vénák elveszítik a rugalmasságukat, túlságosan kitágulnak, a lábak keringése lelassul, és a vér elkezd pangani az erekben. Meleg hatására a vénák méginkább kitágulnak, így a meleg fürdőkkel vagy a szaunával tovább ronthatunk az állapotunkon.

2. Esténként fel a lábakkal!
A lábaidat úgy tudod legkönnyebben tehermentesíteni, ha felpolcolod őket. Így az érfalakra nehezedő nyomás jelentősen csökken, a keringés felgyorsul, és könnyebben elfolyik a pangó vér a láb vénáiból.

3. Váltózuhany, a vizes csodaszer!
A hideg és meleg víz váltásával végzett, alulról felfelé irányított lábzuhany csodákra képes. Javítja a vérkeringést és segít, hogy az erek megőrizzék kellő rugalmasságukat. Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró!

4. Vegyél kompressziós harisnyát!

Kompressziós harisnyát bármelyik gyógyászati segédeszközboltban kaphatsz, ráadásul ezek már sokszor egyáltalán nem hordhatatlanul csúnyák. Reggel, felkelés előtt még fekvő helyzetben kell felvenned, mielőtt a vénák telítődnének.

5. Sportolj!
Ez azért különösen fontos, mert amennyiben valaki álló-, illetve ülőmunkát végez, sokkal jobban ki van téve a visszérbetegség szövődményeinek. Nap 1 óra séta már sokat segíthet, de jól tehermentesítik a lábat az úszás, valamint a jóga egyes fajtái is.


Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

„A te LábStoryd” sorozatunkban olvasóink osztják meg másokkal személyes tapasztalataikat a visszérbetegségekről. Küldd be te is saját, de akár édesanyád, testvéred vagy más ismerősöd minél részletesebb sztoriját erre a címre e-mailben. A Nők Lapja Café szakértőjének segítségével kiválasztjuk a legjobb történeteket, amelyek – a beküldő nevének feltüntetése nélkül, vagyis anonim módon – megjelennek a témával foglalkozó rovatunkban. Az a cél, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a megelőzés fontosságára és arra, hogy mit tehetünk a kínzó tünetek ellen.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top