Egészség

Visszeres vagy? Ez legyen a táskádban!

A visszérbetegség nem csak napi 8 órában van velünk, ezért nem árt, ha a táskánk tartalmát úgy alakítjuk ki, hogy visszeres lábaink bírják a strapát. Néhány hasznos, kipróbált tipp következik.

Visszeres vagy? Ez legyen a táskádban!1. Legyen mindig nálad víz! Mert a napi 1,5-2 liter folyadék kellően hígítja a vért, ami visszérbetegeknél különösen fontos.

2. Legyen a táskádban valamilyen visszér elleni krém, hogy az esti nehézláb-érzést elkerüld. Választhatsz heparinos vagy növényi hatóanyagú krémet is!

3. Hordj magaddal C-vitamint, ami egyrészt felpörget, másrészt pedig erősíti az érfalat, ezért fontos, hogy rendszeresen szedd!

4. Legyen nálad fásli, ha úgy érzed, hogy a lábad már nem bírja az iramot, jobb, ha egy félreeső helyen befáslizod!

5. Pótcipő, ha elfér. Főleg akkor fontos, ha valamilyen kötelezettség miatt kénytelen vagy elegáns, de kényelmetlen cipőben tipegni, ami igazi ellensége a lábnak.

6. Az sem árt, ha fásli helyett kompressziós harisnya lapul a táskádban, a nap vége felé jól jöhet, bár akkor a leghatásosabb, ha még a láb megdagadása előtt felhúzzuk.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top