Egészség

Még egy érv a leszokás mellett

Nem igaz, hogy a cigi segít oldani a feszültséget: aki leszokik, az sokkal jobban érzi magát utána.

Még egy ok a leszokás mellettSzilveszterkor az egyik leggyakoribb fogadalom a cigiről való leszokás, és most a brit tudósok egy újabb érvvel támogatják azokat, akik 2013-ben szeretnének füstmentessé válni. Annak ellenére, hogy a dohányzók úgy érzik, a cigi csökkenti a feszültséget, egy kutatásból kiderült, hogy aki leszokott, az kevesebbet szorong, mint korábban, írja a BBC.

A dohányosok gyakran nem sokkal felkelés után rágyújtanak, mivel már reggel támadnak az elvonási tünetek, köztük a szorongás. Akik sikeresen leszoktak, azoknál például ez a reggeli stressz is megszűnt.

Kampányolnak is a cigi ellen

A britek nem csak ezzel a felméréssel akarják megszólítani a most leszokni próbálkozókat: december végén dohányzásellenes kampányt is indítottak, amiben egy tumort növesztett cigarettával hívják fel a figyelmet a káros hatásokra. A Guardian oldalán 57 százalék szavazott arra, hogy a visszataszító kép tényleg elveszi a kedvét a dohányzástól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top