Egészség

Sose hagyd figyelmen kívül: nehézláb-érzés

Nehéznek érzed a lábad, de nincsen visszérbetegséged? Akkor először is oda kell figyelned, illetve ki kell derítened, mi okozza ezt az érzést. Ha időben kapsz észbe, éveket, évtizedeket is nyerhetsz!

Sose hagyd figyelmen kívül: nehézláb-érzés Gyakran kérdezik az orvos szakértőinket arról, vajon mi lehet a nehézláb-érzés pontos oka. Nehézláb-érzést, a láb fáradtságát vagy éppen fájdalmát rengeteg minden okozhatja: kiválthatja ortopédiai probléma, így például a meglehetősen gyakori lúdtalp, de lehet szív eredetű gond, vizenyősség, és természetesen a lehetséges okok közt ott van a visszeresség is.

A pontos kiváltó okot elkülöníteni nem mindig könnyű szakember segítsége nélkül. Viszont ha a családban jelen van a vénás problémákra való hajlam, mindenképpen gyanakodjunk a visszerekre akkor is, ha nincsenek látható érelváltozások vagy tágult vénák a lábunkon. Első körben életmódváltással, sporttal, váltóvizes zuhannyal tehetünk a visszeresség megelőzés érdekében, illetve a betegség továbbfejlődése ellen.

Jól jöhetnek a gyógyító hatású krémek is, amelyek gyulladáscsökkentő, illetve részben az érfal szerkezetét erősítő hatóanyagokat tartalmaznak. Az egyik ilyen anyag a véralvadásgátló és gyulladáscsökkentő hatású heparin, amelynek hatásáról itt olvashatsz részletesen. Ezeknek a krémeknek, géleknek további előnyük, hogy a komfortérzetet is növelik, mert hűsítő hatásúak, ha felvisszük a lábra. Kaphatók még ezen kívül vadgesztenye-tartalmú készítmények is; ez az egyik ismert gyógynövényünk vénás megbetegedések kezelésére, a vénafal megerősítésére.

Egyes érsebészek szerint ha ezeket a módszereket alkalmazzuk, illetve ilyen tudatos lépéseket teszünk a megelőzés érdekében, akkor a betegség, ha meg is jelenik, enyhébb formában fordul elő.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top