Egészség

5 kevésbé ismert gyógyfürdőnk

Bükkszéken most nyílt meg az új családi fürdőrész, és Orosházán vagy Kehidakustányban télen is igazi víziparadicsom várja a fürdővendégeket.

Ha gyógyfürdő, akkor Hévíz, Zalakaros, Hajdúszoboszló vagy Sárvár ugrik be legtöbbünknek, pedig közben folyton újítanak fel és nyitnak meg más fürdőket. Mivel télen mindenki vágyik egy kis feltöltődésre, és a Széchenyi pihenőkártyán is felgyűlhettek ehhez összegek, körbenéztünk, mit kínálnak ilyenkor a kevésbé ismert gyógyfürdőink.

Spórolhatunk is, ha figyeljük a kedvezményeket, de ismerünk olyat is, aki netes aukciós oldalon csapott le egy akciós hosszú hétvégére. Szinte minden fürdőben adnak családi jegyet, csak a feltételek változnak, és van, ahol 6 éves kor alatt, máshol 3 év alatt ingyenes a belépő. A cikkben csak a napijegyek és gyerekjegyek árát írtuk ki, hogy be lehessen lőni az árkategóriát. Figyeltük, hogy télen is legyen mit csinálni a fedett részeken, és hogy mennyire családbarátok a helyek.

1. Bükkszékfürdő

Kattints a képre a fürdőket bemutató galériához!
Kattints a képre a fürdőket bemutató galériához!

Ünnepi ajándékként december közepén nyílt meg Bükkszéken az új, fedett családi fürdőrész, miután idén nyáron elkészültek a szabadtéri stranddal. A téli felében kiépítettek egy külön medencés gyerekzónát pihenősarokkal és pelenkázóval, a felnőttek élménymedencéjét úszósávval, pezsgőfürdővel, dögönyözővel, nyakzuhannyal és buzgárral szerelték fel. A kinti medencébe is ki lehet úszni egy erre kialakított járaton, emellett friss aromakabin, gőzkabin és szauna várja a vendégeket. Egy Salvus inhalatóriumot is létrehoztak a helyi vízre építve, mert belélegezve hatásos asztmára, bőrbetegségekre, ivókúrában gyomorbetegségekre.

Árak: Napijegy 1500–2200 forint, gyerekjegy 1200–1600 forint

2. Makói Hagymatikum

Katt!
Katt!

Őrületes mennyiségű beltéri egység található itt a relaxmedencétől a tocsogón át a barlangig, és a legújabb részét, a Makovecz Imre által tervezett fogadócsarnokot idén januárban adták át. A gyerekeknek is tartogat élményt a fürdő a csúszdás medencével, játszóházzal, baba-mama pihenővel és még foglalkozásokon is részt vehetnek a Hagymanóval. Vehetünk parajdi vagy holt-tengeri sófürdőt, súlyfürdőt, kérhetünk mézes masszázst vagy svéd masszázst, szőrtelenítést, pedikűrt, esetleg meglátogathatjuk a fürdő természetgyógyászát.

Árak: Napijegy 2000–2400 forint, gyerekjegy 1500–1900 forint

3. Orosháza: Gyopárosfürdő

Nézz még több képet!
Nézz még több képet!

Néha éjfélig is nyitva tart és a téli időszakra is felkészültek, mivel négy beltéri medence van a nemrég épült élményfürdőben, ami mellett külön termálfürdőrész működik. Itt találhatunk emeletes csúszdát, nyakzuhanyt, vízisünt, gombát, fekvőmasszázst és megannyi buzgárt, gejzírt.

Árak: Napijegy 1000–2400 forint, gyerekjegy 750–1800 forint

4. Martfű Gyógyfürdő

Klikk!
Klikk!

A hatalmas területű fedett fürdőben öt medence található: egy úszómedence, két gyógymedence, egy sportfoglalkozásokra fenntartott medence és egy gyermekmedence. A 33 méter hosszú úszómedencében rendesen lehet szelni a feszített víztükröt, így itt az is jól jár, aki nem csak pancsolni szeretne a vízben. A dizájnos gyógyfürdő másik különlegességének számít, hogy a két gyógymedence falait rozsdamentes acéllemezből alakították ki. Található még itt sóbarlang, kapható külön jegy éjszakai fürdőzéshez, és rendszeresen tartanak babaúszást és aquafitneszórákat.

Árak: napijegy 1500–2500 forint, gyerekjegy 1200 forint

5. Kehidakustányi Kehida Termál

Klikkelj!
Klikkelj!

A mediterrán hangulat jegyében kialakított háromszintes fedett épületben az élményfürdőt nyakzuhanyok, buzgárok és sodrómedence dobja fel. A gyerekeknek vízi kincskeresést, úszóversenyeket szerveznek, és az étteremben vacsoraidőben játszóházzal kötik le őket. A felnőttek gerinctornán és táncos vízi tornán vehetnek részt, a gyógyulni vágyók egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedencében és egy 36-38 fokos ülőmedencében mártózhatnak meg, vagy kúrálhatják magukat ivókútnál a csendszobában.

Árak: Napijegy 2400–4500 forint, gyerekjegy 1500 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top