Egészség

Így készítsd el a tökéletes gyömbérteát!



Segít elűzni a megfázást és energiával tölt fel ez az egyszerű, előre összeállítható gyógytea. Ajándékba is készíthetjük.

Így készítsd el a tökéletes gyömbérteát!

Ázsiában évezredek óta használják gyógyításra a gyömbért, és mostanában a nagyobb hazai boltok többségében is beszerezhető. Ha eddig csak sütemények, esetleg egzotikus ételek fűszerezéséhez vetettük be, akkor itt az idő, hogy kipróbáljuk a gyömbérteát.

Megfázásra, torokra

Télen különösen jól jöhet, hiszen hatásos megfázás, torokfájás ellen, energiával tölt fel, emellett segíti az emésztést és afrodiziákumként is működik. Indiában, Kínában és Nepálban ezt főzik a megfázással küszködő családtagoknak.

Az íze nagyon erős, szinte csípős, ha töményebbre készítjük, gyomorégést is okozhat az érzékenyebbeknél, és veseköveseknek nem ajánlott, de egyébként teljesen biztonságosan fogyasztható.

A kínaiak a vízzel együtt teszik fel főni a szeletelt gyömbért, de most egy koreai receptet osztunk meg, amivel több adagot is elkészíthetünk előre, így bármikor előkaphatjuk a hűtőből. A mennyiséget duplázhatjuk, felezhetjük is, attól függően, mennyit szeretnénk, mindenesetre hűtőben tárolva egy hónapig is eláll.



Hozzávalók
:
• 1 csésze darált gyömbér
• 1 csésze méz

A gyömbértea akkor a legfinomabb, ha rostos, ezért miután megtisztítottuk a gyömbérgyökeret, pürésítsük aprítóval, vagy essünk neki egy citromreszelővel. Ha mi mégsem szeretnénk apró gyömbérdarabokat a teánkba, vagy csak nincs otthon sem aprítónk, sem citromreszelőnk, akkor az is elég, ha a gyökeret vékony szeletekre vágjuk. Kanalazzuk egy edénybe a gyömbért, és adjunk hozzá ugyanannyi mézet. Ha kicsit cifrázni szeretnénk, fahéjat is szórhatunk bele. Végül keverjük össze, és töltsük át kis befőttesüvegekbe.

Így készítsd el a tökéletes gyömbérteát!



Ajándékba is adhatunk belőle, ha egy szép kör alakú papírt kivágunk, rásimítjuk a befőttesüveg tetejére, és megkötjük szalaggal. Kedves figyelmesség lehet akár megfázott ismerősöknek is.

Ha inni szeretnénk egy pohárral, forraljunk vizet, tegyünk két-három teáskanálnyi mézes gyömbért egy bögrébe, öntsük rá a vizet, és pár perc múlva kortyolhatjuk is. Ha van otthon citrom, azt is csavarhatunk bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top