Egészség

“Csodaszerek nincsenek, csak praktikák”

Senki nem örül a lábat elcsúfító visszereknek, de mindenkinek magának kell kitapasztalnia, mi válik be – erről szól legújabb LábStorynk, amelyben olvasónk hosszan sorolta, hogyan mi mindent próbált ki a vénás gyulladások ellen.

„Már egészen fiatal korom óta a természetes gyógymódok híve vagyok, így amikor harmincas éveim közepén elkezdtek a seprűvénák egyre inkább látszani, mindkét vádlimon és a combom első részén, akkor is elsősorban valami naturális megoldást kerestem – kezdte történetét Erika. – Utánaolvastam az interneten, illetve a természetgyógyászomat is megkérdeztem, mit tehetnék, hogy ne romoljon tovább a helyzet, és azt a tanácsot kaptam, hogy C- és E-vitaminban gazdag ételek segíthetnek a keringés javításában” – tette hozzá.

„Csodaszerek nincsenek, csak praktikák” – LábStoryk a visszerekről

 

A visszérbetegség oka ugyanis a keringés elégtelensége: a vénákban nem áramlik vissza a szív felé elég gyorsan a vér, azaz pangani kezd. Az így megnövekedett nyomás az erek kitágulásához vezet,  egy idő után pedig az érfalak „engedelmeskednek” a nyomásnak és kifelé türemkednek. Sokan csak ennek a folyamatnak a végén fordulnak orvoshoz, amikor már állandósul a fájdalom, vagy már szövődmények is kialakulnak, pedig korai kezeléssel ezek megelőzhetők lennének.

„Sokféle készítményt kipróbáltam, így vadgesztenyét tartalmazó szereket, sőt még egy olyan krémet is, amelynek hatóanyaga a piócák nyálából kivont hirudin nevű vegyület. Különböző homeopátiás szereket is bevetettem, némelyiket kifejezetten a duzzadt, vérrel telített vénákra vagy akut vénagyulladásra ajánlották. Végül azonban be kellett látnom, csodaszerek nincsenek, csak praktikák: naponta többször hideg zuhany, még télen is, kompressziós harisnya még nadrág alá is, valamint próbálok minél kevesebbet egy helyben ülni. Az irodában, ahol dolgozom, speciális, felfújható labdán ülök, ami nem hagy »gubbasztani«” – írta olvasónk.

Mindenkinek meg kell találnia a számára hatásos módszereket és készítményeket. Az Erika által felsorolt napi tippek mellett az is sokat számít, ha rendszeresen, ám nem túl intenzíven sportolunk, és kerüljük a forró fürdőt. Segíthetnek a heparintartalmú készítmények is: ezek erősíti a vénák falát, javítják a keringést, gátolják a láb bedagadását. Erről itt olvashatsz tovább Szép lábak sorozatunk egy korábbi cikkében.

Tudj meg többet a www.lioton.hu-n »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top