Egészség

Félelemből leveteti a melleit

Nincs mellrákja, mégis leveteti a melleit egy amerikai szépségkirálynő. Szerinte így lehet megelőzni, hogy ne is legyen.

„Az életet választom a szépség helyett” – mondta a Miss America cím legnagyobb esélyese, a 24 éves Allyn Rose, amikor bejelentette, hogy ugyan nem mellrákos, de elővigyázatosságból leveteti mindkét mellét.

Félelemből leveteti a melleit

A fiatal szépségkirálynő azért döntött így, mert az édesanyja mellrákban halt meg, és az orvosok szerint Allyn is hordozza azt a gént, ami ahhoz vezethet, hogy daganatos beteg legyen. „Nem félek attól, hogy a nőiességem egy darabjának elvesztése meggátolhat bármiben az életben” – tette hozzá a People magazinnak adott interjúban.

A 24 éves szépség szerint sok orvos egyszerűen őrültségnek tartja a beavatkozást, de ugyanakkor több orvos támogatja az elképzelését. Az édesanyja példája miatt döntött így, akinél egyszer 27 éves korában, egyszer pedig 40 éves korában diagnosztizáltak mellrákot. „Visszautasította, hogy levegyék a mellét, szerintem ma is élne, ha ezt nem teszi.”

Allyn azóta egy mellrák elleni alapítvány önkéntese, és teljesen normálisnak tartja a nem egészen hétköznapi döntését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top