Egészség

Illóolajak a lábadnak

Egy hosszú, kimerítő nap után a láb is vágyik egy kis gondoskodásra. Van néhány tippünk.

Illóolajak a lábnakA leggyorsabb megoldás


Ha úgy érzed, hogy a lábaidat ólomsúly nehezíti, egy lavórnyi langyos vízbe tegyél 8-10 csepp borsmentaolajat. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pihenteti és megnyugtatja a fáradt bőrt.

Amire a bedagadt láb vágyik


Engedj egy lavórba nem túl forró vizet, s ebbe tegyél 6-8 csepp citrom-, 6 csepp rozmaring- és 6 csepp rózsaolajat. Áztasd a lábad fél órán keresztül, majd dörzsöld át viszonylag durva törölközővel, ettől a vérkeringésed is felpezsdül. Fontos megjegyezni, hogy kismamák a várandósságuk első felében ne használjanak rozmaringolajat.

A franciák után szabadon


A délfrancia nők híresek arról, hogy a levendulát a lakás bármely részén hasznosítják. Helye van a konyhában, a hálóban és fürdőszobában is. Fáradt, egész napos terhelésnek kitett lábad hálás lesz, ha egy lavórba levendulaolajat (8-10 csepp) és levendulavirágot teszel. Természetes nyugtató és lazító hatásának köszönhetően a lábad hamar elfelejti az egész napos hajtást.

Masszírozhatsz is!


Keverj össze 3 teáskanálnyi mandulaolajat 10 csepp bazsalikomolajjal, majd masszírozd a lábadba; a mandula nyugtatja a lábat, a bazsalikom pedig energetizálja.


Elnehezülő lábak ellen


Bioboltban vagy patikában vegyél egy doboz körömvirágkrémet, egy kis tálkába vegyél ki belőle 2 evőkanállal, majd adj hozzá  3-4 csepp ciprus-, 2 csepp szantálfa- és 1-2 csepp borsmentaolajat. Ezt a keveréket dörzsöld a lábadba. Kismamák ne használjanak ciprusolajat! Aki változatosságra vágyik, az a körömvirágkrémet édesmandula-olajra is cserélheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top