Egészség

Miénk a világ egyik legszebb futóhelye

A Margitszigeten majdnem olyan jó futni, mint Sydney tengerpartján – az Irish Times összeállítása szerint.

Az Irish Times egyik újságírója éppen Budapesten lakik, és annyira elbűvölte a margitszigeti futókör, hogy összeállította, melyik szerinte a világ öt legjobb futóhelye. A Margitsziget a lista ötödik helyére került fel, a szerző a víz illatát, a dús növényzetet és a hangulatos kiülős helyeket emelte ki. Emellett megemlékezett a Hajós Alfréd Uszodáról is, ahol véletlenül fejbe dobta valamelyik vízilabdás olimpikonunk.

Tengerpart és Los Angeles

A lista negyedik helyezettje Sydney tengerpartjának egy szakasza, ahol hemzsegnek a szépen barnult, feszes testű sportolók. A táv egy strandon kezdődik, és egy magaslaton ér véget, a város Dover Heights nevű tengerparti részén. A dobogó alján a londoni Hyde Park szerepel, ahol sok a turista, de a város négy teljesen eltérő részét érinti, úgyhogy városnézésnek sem utolsó.

Syndey-ben itt jó futni. Kattints a galériáért!
Sydney-ben itt jó futni. Kattints a galériáért!

A második helyezett is messze esik Magyarországtól, az Ezüst-tó víztározó (Silver Lake Reservoir) Los Angeles egyik legmenőbb környékén található. A partja homokos, és esténként jázminillat terjeng a levegőben. Az ír szerző elsőnek a dublini Phoenix Parkot hozta ki, a futást a közeli állatkert látványa és illata fűszerezi, és az is mellette szól, hogy egy kör tíz kilométer, így hiába fárad el az ember a felénél, nincs értelme visszafordulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top