Egészség

Agytumora miatt festő lett a fogorvosból

Műtéte után nem praktizálhatott többé fogorvosként. Viszont előtört belőle a művészi tehetség.

Az amerikai Kim Ott-Gray fogorvosként dolgozott, amikor 2008-ban agydaganatot diagnosztizáltak nála. Bár a golflabda méretű tumort el tudták távolítani az agyából, a bal agyféltekéje oly mértékben sérült, hogy az asszony többé nem praktizálhatott.

Úgy érezte, a szakmájával együtt mindent elveszített, és fogalma sem volt, hogyan lesz képes folytatni az életét. „A legmegrázóbb dolog az agysérülésben, hogy utána ugyanúgy nézel ki, és az emberek azt gondolják, ugyanaz maradtál, valójában azonban már nem az a személy vagy, aki korábban voltál” – magyarázta Ott-Gray egy interjújában. 

 

A művész és a díjnyertes festmény

A művész és a díjnyertes festmény

Forrás: artwalkcentral.com 

 

Az asszony korábban sohasem próbálkozott művészetekkel, életének ebben az elkeseredett időszakában azonban egy barátja elhívta egy festészeti órára. Ott aztán szinte azonnal kiderült, hogy Kimnek ösztönös tehetsége van a festéshez.

Az azóta eltelt négy évben csak úgy ontotta a festményeket, és több kiállítása is volt. Nemrégiben pedig az unokáját esküvői ruhában ábrázoló festményével egy rangos művészeti díjat is elnyert. „Úgy gondolom, teljesen elveszett lennék a művészet nélkül” – vallotta be a fogorvosból lett festőművész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top