Egészség

Esemény utáni tabletta 14 éves lányoknak

A középiskolás lányoknak ingyen jár az esemény utáni tabletta a New York-i középiskolákban. Ez a szükséges rossz?

Hány évesen kezdjük a szexet? Lassan úgy tűnik, aki kivárja a 18-at, maradi. Igazából a kérdés már nem az, hogy szexelnek-e a tinédzserek, ne adj’ isten az általános iskolások, hanem az, hogyan ne essenek teherbe a nagyon fiatal iskolás lányok.

Esemény utáni tabletta 14 éves lányoknak

Nekünk elsőre ijesztőnek hangzik, hogy a New York-i középiskolákban már 14 éves kortól kaphatnak esemény utáni tablettát a szüleik engedélye nélkül is. Igaz, a szülőknek előre szóltak, ha nem szeretnék, hogy esemény utáni tablettát kapjon a saját kérésére tinédzser lányuk, akkor azt előre írásban kérhetik, de állítólag a 13 középiskola diákjainak szülei közül csak páran kérték azt.

Azt remélik a szakértők, hogy a program majd segít a tinédzserterhességek megelőzésében, és abban, hogy emiatt, főleg a szegényebb családok lányai, ne hagyják abba az iskolát. New Yorkban – az AP adatai szerint – évente 7000 iskolás lány esik teherbe, és több mint felük nem tartja meg a babát.
Valószínűleg ilyesmire nálunk egyelőre semmi esély, ahogy a világ 37 országában legálisan alkalmazott abortusztablettát is elmeszelte a magyar egészségügyi vezetés. Az pedig, hogy szükség van-e rá, hogy akár 14 éves lányok esemény utáni tablettát vegyenek be, már egy másik történet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top