Újabb érv a természetes szülés mellett

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egyre többen szülnek kényelemből császárral, de ezzel komoly hátrányt is okozhatnak a gyereküknek.
2012. 08. 11. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Újabb érv a természetes szülés mellettNem sokan vitatják, hogy ha nincs kockázata, akkor az anyának és a babának is jobb a természetes szülés, és most a Yale Egyetemen egy újabb erős érvvel támogatják ezt a felfogást. Azt állítják ugyanis, hogy a természetes úton világra jött gyerekek okosabbak lehetnek, mint akik császárral születtek, írja a Huffington Post.


Egy olyan protein termelődik az agyukban, ami az agy fejlődését segíti, derült ki a kutatásból. Ez a fehérje a memória kialakulásában játszik fontos szerepet, és kihat a gyerekek későbbi viselkedésére, magyarázta a kutatásban részt vevő professzor, Tamas Horvath, aki nem csak a neve alapján magyar: a 90-es évek elején még Szegeden és Budapesten tanult egyetemen. Most az összehasonlító orvostudományi tanszék elnöke a neves Yale Egyetemen, ahonnan rengeteg Nobel-díjas került ki.

„Egyre több anya szül kényelemből császármetszéssel, és most kiderült, hogy ez komoly hatással lehet a gyerekek fejlődésére” – mondta Tamas Horvath. Arra még nem jöttek rá, hogy a császáros szüléseknél miért nem termelődik ez a protein. A professzor szerint a folyamatot a stressz és a nyomás indítja el, amit a baba azalatt érez, hogy világra jön, de tovább keresik a válaszokat.

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások

tamtamtam 2012-08-11 20:44

 Elég baj.

 

Nem a laikusok, hanem az orvosok között kellene terjeszteni az érveket, mert ők döntenek a császárról. Nekik kéne tudniuk, hogy mi az, ami miatt nem szabad a császár mellett dönteni.

vinfan 2012-08-11 20:36

A professzor szerint a folyamatot a stressz és a nyomás indítja el, amit a baba azalatt érez, hogy világra jön, de tovább keresik a válaszokat. Az nem stressz a babának hogy levegőt kell venni és fázik és fél stb bármilyen úton is jön ki?Nyomás meg...hát nem tudom mit indít el,ez olyan fontos lenne?

Susette 2012-08-11 20:30

Bődületes marhaság! A kisfiam császárral született; szeptemberben lesz három éves, a védőnő, a gyerekorvos, a bölcsőde igazgató, a gondozónők, sőt a jövendő óvodájának igazgatónője szerint is olyan az agya mint egy ötévesé... Na most akkor csókoltatom a tisztelt kutatókat és a cikk szerzőjét is.

Ramial-Nisr 2012-08-11 19:08

Sziasztok! Facebook-on nemrég létrejött egy oldal, amely Szíriával és a nagyhatalmak harcával kapcsolatban valós tényeket közöl. A médiában annyi mindent ferdítenek, ezt szerintem tudod te is. Tőlem valós hírt kapsz az ottani helyzetről, percről percre! A néhány hiteles szír csatornákon elhangzottak kiegészítve az itteni média valóságalapjával. Ha érdekel, mi zajlik a nagyvilágban, a szíriai konfliktusról (aminek hatásai egyszer Magyarországra is eljutnak) lájkold oldalunkat és semmi érdekesről semmi fontosról sem maradsz le http://www.facebook.com/pages/A-legfrissebb-Valós-Hírek-Szí riából/213892198740231

Vizslafan 2012-08-11 18:06

Szia! ;)

 

Télleg?

 

Hát hogy az miért jobb? Én császárral szültem, de csak kényszerből és baromi hosszú idő alatt jöttem helyre.

 

De kinek mi a jó...

andi*1970 2012-08-11 17:42

Úgy tesznek, mint ha nálunk mindenki császárt kérne kényelemből. Többségében nem kérik a császárt, egyszerűen orvos dönése alapján következik be. Persze van programozott is, aminek van már előzménye is- az pedig szintén nem kényelem. Mivel az elsőt császárral sikerült szülnöm komplikáció miatt, így a másodiknál már programozták a császárt. Igaz műtőbe menet megszültem természetesen.. Nem bántam volna, ha kibírom a császárig, mert borzalmas volt a következmény ugyanis szétszakadt a méhem, így mégis műteni kellett.

Aki pedig megteheti, hogy válaszon az tegye meg. Főleg ha orvos is partner ebben. Aztán majd a baba eldönti, hogy vár-e addig:)

TiaMaria 2012-08-11 17:32

Van.