Újabb érv a természetes szülés mellett

Egyre többen szülnek kényelemből császárral, de ezzel komoly hátrányt is okozhatnak a gyereküknek.
Újabb érv a természetes szülés mellettNem sokan vitatják, hogy ha nincs kockázata, akkor az anyának és a babának is jobb a természetes szülés, és most a Yale Egyetemen egy újabb erős érvvel támogatják ezt a felfogást. Azt állítják ugyanis, hogy a természetes úton világra jött gyerekek okosabbak lehetnek, mint akik császárral születtek, írja a Huffington Post.

Egy olyan protein termelődik az agyukban, ami az agy fejlődését segíti, derült ki a kutatásból. Ez a fehérje a memória kialakulásában játszik fontos szerepet, és kihat a gyerekek későbbi viselkedésére, magyarázta a kutatásban részt vevő professzor, Tamas Horvath, aki nem csak a neve alapján magyar: a 90-es évek elején még Szegeden és Budapesten tanult egyetemen. Most az összehasonlító orvostudományi tanszék elnöke a neves Yale Egyetemen, ahonnan rengeteg Nobel-díjas került ki.

„Egyre több anya szül kényelemből császármetszéssel, és most kiderült, hogy ez komoly hatással lehet a gyerekek fejlődésére” – mondta Tamas Horvath. Arra még nem jöttek rá, hogy a császáros szüléseknél miért nem termelődik ez a protein. A professzor szerint a folyamatot a stressz és a nyomás indítja el, amit a baba azalatt érez, hogy világra jön, de tovább keresik a válaszokat.

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

LINA 2012-08-11 15:29

:DDDDDD

 

Sanomások megint unatkoznak. A téma többszörösen lerágott csont.

rockcica 2012-08-11 15:28

Miért kéne egymásnak ugrani? Mindenki saját maga dönti el hogy akar szülni,vagy hogy a körülmények mit hoznak.Nem attól lesz okosabb egy gyerek, mert természetes úton születik, hanem ahogy nevelik, és milyen a genetikája.

amoca 2012-08-11 15:14

Akkor megyek, és ledobom a taigetoszreól mindhárom császáros gyermekemet. Egy fabatkát se ér így az életük. :)

Gillie 2012-08-11 14:43

Semmit. De ez megint csak arra lesz jó, hogy a természetesen szülőket és a császárosokat egymás torkának ugrassza.

mamóka 2012-08-11 14:40

Szerintem összegezzünk. Ha a baba és a mama egészséges és nincs más természetes szülést akadályozó dolog (testméret, köldökzsinór-tekeredés, magzatvíz-nyelés, stb) akkor ez a legjobb. Amennyiben orvosilag indokolt, fontos, hogy mielőbb császármetszés legyen - a baba és a mama érdekében...

Ezen mit lehet vitázni?

TiaMaria 2012-08-11 13:03

nem is tudtam h.  újabb érv   k e l l e t t  !

 

 

eddig nem volt elég  ???       

Fiatal-lány 2012-08-11 12:58

"okosabbak LEHETNEK" = Nem biztos, hogy okosabbak lesznek. Körülbelül, mint a lottó. Ismerek egy testvérpárt. Ott a császármetszéssel születő az empatikusabb, muzikálisabb, energikusabb, jobb kombinációs és szocializációs képességekkel rendelkező.

Nők Lapja Cafe 2012-08-11 12:58

Egyre többen szülnek kényelemből császárral, de ezzel komoly hátrányt is okozhatnak a gyereküknek.

Nők Lapja Café: Újabb érv a természetes szülés mellett