Kell éjszakára bugyit felvenni?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Bugyiban vagy anélkül aludjunk? Ez a kérdés megosztja a nőket, noha egészségügyi szempontból nem sok tiltás fűződik egyik verzióhoz sem. Mik az érvek és ellenérvek?

Akik azt mondják, hogy nem kell bugyi éjszakára, azzal érvelnek, hogy így jobban szellőzik a szemérmük, és ez egészségesebb. Ebben természetesen lehet igazság, ám a bugyinélküliségnek lehet néhány kellemetlen mellékhatása.

Kell éjszakára bugyit felvenni?

Ők könnyebben megfázhatnak, ha hűvösebbre fordul az idő. Ugyanis a bugyi is melegít! Az ember (a ruhájában) akkor érzi magát kényelmesen, ha a bőrfelületnél 30-35 fok a levegő hőmérséklete, és 80 százalék alatti a relatív páratartalom. A bugyi ezt tudja biztosítani. A hideg és a megfázás (felfázás) közötti kapcsolat pedig a következő: a hideg hatására a kis erek összeszűkülnek, a szervezetbe bejutó kórokozók elleni belső védekezés emiatt nehezebb. Ezért fázunk meg (vagy fel) hideg időben gyakrabban.

Persze ha van rajtunk pizsama, akkor ez nem gond, illetve a hálóing is védhet, melegíthet – hacsak nem csúszik fel alvás közben (aminek viszont a párunk örülhet reggel).
Ám a bugyi nélkül alvóknak nagyobb gondot kell fordítaniuk az ágynemű rendszeres cseréjére, valamint a pizsama, hálóing gyakori mosására, már ha ebben alszanak. A legtöbb nőnek ugyanis van valamennyi hüvelyváladéka, ami a bugyi mellőzése miatt a hálóruhára, lepedőre jut. Hát még akkor, ha éjszaka volt egy kis hancúrozás!

Akkor is érdemes meggondolni, hogy teljesen csupaszon aludjunk-e, ha az intim tájék teljesen szőrtelenítve van. A fertőzések kialakulását segíti ugyanis, ha teljes mértékben eltávolítjuk az intim szőrzetet (ami a nemi szervek természetes védőköpenyéhez tartozik)– legalábbis erre figyelmeztetnek a nőgyógyászok.


Akik hordanak bugyit éjszaka...

...azok azzal érvelnek, hogy így védettebbnek érzik magukat. Mert a hüvelyváladékot a bugyi fogja fel, nem a lepedő vagy pizsama, bugyit pedig könnyebb cserélni. A testnedveink (melyek természetesek) mikroorganizmusokat is tartalmaznak. Ezek - ha más testnyíláshoz vándorolnak - betegséget okozhatnak. Például a végbél baktériumai szoktak makacs hüvelyi folyást és hólyaghurutot okozni.
A fanszőrzetnek és a szemérmet fedő alsóneműnek van egy olyan funkciója, hogy a mikroorganizmusokat tartalmazó természetes testváladékot "eltávolítja" a testfelszíntől azzal, hogy nem hagyja ott pangani, folydogálni. A bugyira kerülve a kórokozók már nem vándorolnak tovább, sőt ki is száradnak. Ezáltal a nemi szervek környékén a kórokozók száma nem éri el a betegség kiváltásához szükséges mennyiséget.

Kell éjszakára bugyit felvenni?Mindegy, milyen bugyiban alszunk?

Korántsem! A rossz minőségű, sok műszálas anyagot tartalmazó fehérneműk alatt bepállik a szeméremtest, a nedves közegben pedig könnyebben megtelepednek a fertőzést okozó baktériumok. Épp ezért a pamutból vagy más természetes anyagokból készített, esetleg kevés rugalmas szálat tartalmazó fehérnemű alkalmas alváshoz, illetve tartós nappali használathoz is.
A szintetikus anyagból készült fehérnemű alvásra sem való, ahogy tartós nappali hordásra sem. Csábításra, randevúra jó, de mivel az érzékeny területeken könnyen kidörzsölheti a bőrt, ezért csak néhány órát legyen rajtunk. És ilyen esetben is válasszunk megfelelő méretet!
Semmiképp sem tanácsos azonban tangában aludni. Egyrészt - ahogy már a tangával foglalkozó cikkünkben is megírtuk, ez a fehérnemű a "fertőzések hídja". Másrészt - hacsak nem alszunk teljesen mozdulatlanul - nagyon kidörzsölheti a szeméremtestet.

Alváshoz a legkényelmesebb a hagyományos fazon, illetve a franciabugyi. Ez a "kisnadrágszerű" fehérnemű melegít is, nem is szorít, és a párunk is szívesen legelteti rajta a szemét. Színes alsóneműknél okozhat irritációt a festék is, talán ezért van, hogy a színes bugyik közül a sokszor mosottak kerülnek "alvós" státuszba.

Vannak, akiknek nagyon érzékeny a bőrük: létezik allergia gyapjúra, selyemre, esetleg az anyag gyártásához vagy kikészítéséhez, mosásához használt vegyszerek is okozhatnak irritációt. És persze nem mindegy a méret sem: a szoros alsó bevág, és smirgliként lecsiszolhatja a bőrt, a nagyon laza alsónemű pedig begyűrődik, és ezzel okoz fájdalmat, esetleg sebesedést. Az így keletkezett sérüléseken, pattanásokon keresztül pedig kórokozók jutnak a szervezetbe.

Kell éjszakára bugyit felvenni?

Extrém választás

Kapható már vibráló, "orgazmikus" bugyi is. A diszkrét távirányítóval szabályozható fehérneműben a csiklót ingerlő mini vibrátor van, amelyet messziről is lehet működtetni, így akár a partner is meglepetéseket szerezhet a másik szoba távolából, vagy édes álmokat okozhat. Ám ennek a fehérneműnek az éjszakai viselését - legalábbis tartósan - nem ajánljuk!

Az utóbbi évtizedben a tudomány sok mindent kiderített az alvással és az álmodással kapcsolatban.

Olvass tovább

Hozzászólások

semiramis 2012-09-29 13:11

1. te bugyifetisiszta vagy, hoyg minden reg halott, tökeletesen erdektelen bugyis topikot eletre keltettel? ezesetben ajanlom figyelmedbe a hasznalt bugyi-elado topikot is. 

 

2. kiatökömet erdekel a pacazasod?

 

 

SzilviaFe 2012-09-29 13:01

Én rendszerint használok alváshoz bugyit.

Mivel reggel fürdök az aznapos bugyi van rajtam.

Ami rendszerint tanga.Szeretek bugyiban aludni,mert ha éjszaka neagy isten szivárog valami belőlem akkor nem az ágyat pacázom össze.

Nyáron mikor nem hordok bugyit a nagy melegekben, akkor össze szoktam pacázni néha a lepedőt,mondjuk néha mensiset is, de leggyakrabban szintelen vagy fehéres pacázást.

Sissi52 2012-08-08 06:31

Ugyi bugyi? Bugyi ugyi? Semmit sem kell, csupan meghalni. Eddig ugy tudtam, hogy na meg adot fizetni, de mar meg azt sem.

Torolt_felhasznalo_667249 2012-08-07 23:23

Nem, mert nem kényelmes. Megőrülnék ha bugyiban vagy pizsamában kellene aludni.

Hálóinget is utoljára akkor vettem fel, amikor vagy 2 éve volt itt gyors egymásutánban pár kisebb földrengés és nem szívesen álltam volna a szomszédokkal meztelenül az utcán.

Szóval bugyi és minden nélkül télen-nyáron.

 

Alinee2 2012-08-07 21:00

Nem hinném hogy a 80 körüli banya csöcsének a látványa jót tenne a kedvesem libidójának!Időnként kidobja a párkányra a bögyeit,és ott aszalja.Gondolom én.De a többi látvány már oké!

Baccus,először azt hittem rám panaszkodsz,de nálunk csak én visongok.

Torolt_felhasznalo_256863 2012-08-07 20:52

Mondjuk mi is, csak mázlinkra a tetőtérbe azért nem lehet belátni, azaz igen kevés helyről...

 

...de a Tiétek még ennél is tutibb! Jót tesz ez a nagy meleg, na meg a meztelen szomszédság az emberek libidójának..;)

 

.....bár egy ismerősünk mesélte, hogy náluk a szomszéd lakó éjjel, nappal sikoltozik, de a pasi is és valahogy köze nincs az ilyenkor megszokott hangokhoz és így még zavaróbb, mintha......... (Ráadásul két kicsi gyerekük van, de nem annyira , hogy ne fognák fel, hogy mi történik )

 

Szerencsére nekünk nincs közvetlen, így aztán marad a pornócsatorna..

Alinee2 2012-08-07 20:42

Télen a legjobb,a férfiak teste melegebb.Fűtőtestek!:D

Te,nálunk a negyed lakótelep nudizik!:-oBaccus,nyitott függönynél,rivaldafényben...:D:D:DLemondtuk a pornócsatornát is.;)