Kirúgták, mert otthon cigizett

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Ne gyújtson rá otthon sem, mert büdös a ruhája! Ezzel az indokkal rúgtak ki egy recepcióst egy kórházból.
2012. 07. 30. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Csak otthon gyújtott rá

Csak otthon gyújtott rá
Forrás: Huffington Post

Egy minnesotai nő azt állítja, azért rúgták ki a munkahelyéről, mert dohányzott – a saját otthonában. Stephanie Cannon recepciós volt egy amerikai kórházban, ahol daganatos betegeket gyógyítanak. A nő napi egy doboz cigarettát szívott el,
de azt állítja, soha nem gyújtott rá a munkahelyén – írja a Huffington Post.

A főnöke viszont szóvá tette, hogy cigiszagú a ruhája, és többet ne menjen úgy dolgozni, hogy érezni rajta. Stephanie spray-vel próbálkozott, de a szag nem tűnt el, így egyszerűen kirúgták.

A nő persze azonnal beperelte a munkáltatóját, mert szerinte ahhoz, hogy mit csinál az otthonában, a kórháznak semmi köze. „Úgy bánnak velem, mintha leprás lennék, de nem vagyok az” – tette hozzá felháborodottan a nő.

Sok amerikai cégnél fel sem vesznek olyat, aki cigizik, de itthon is gyakran szerepel ez a megkötés az álláshirdetésekben – főleg kórházak korlátozzák így leendő dolgozóik viselkedését.

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások

Coke Girl 2012-08-06 14:33

Pont ezért írtam, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. 

 

Te azt állítod, hogy érzed, oké, nem ismerlek, és igen, persze, lehet érezni, én is érzem, mert nem dohányzom csak nagyon ritkán, de én nem erről írtam. Hanem arról, amikor nincs alapja, miért is kellene olyan közel mennie hozzá, meg miért kellene más embert szagolgatni ... de az illető már rögtön közli, hogy jajj, ez bizony milyen cigiszagú.

Torolt_felhasznalo_599243 2012-08-02 19:56

 

 

"képzeletbeli érzékelés" ?????  az milyen? Neked van olyanod?

 

Minden nemdohányzó megérzi a másik emberen a cigiszagot. Mert az erőteljes, jellegzetes szag. Nehogy azt hidd, hogy engem zavar, ha más dohányzik!   Tőőőőlem????????????????

Viszont annak idején, tanárként nagyon pontosan tudtam, hogy  melyik gyerek dohányzott az óra előtti szünetben. Nehogy azt állítsd már, hogy ez a "képzeletbeli érzékelésem" útján történt! Nagyon is valóságosan a szaglószervem jelezte!

Ma már nem vagyok kénytelen olyan helyekre járni, ahol sok dohányos is megfordul, úgyhogy innentől kezdve nem érdekel, mi van velük...

 

De hidd el, nem hiszti! Nagyon bántó tud lenni a dohány és füstszag, legfeljebb nem teszem szóvá, mert minek? Most viszont a topic témája ez volt, a hozzászólásom pedig a véleményem. Más(ok) minősítése nélkül.

Coke Girl 2012-08-01 15:48

Hát persze. Éppen erről beszélek. Ez az anticigihiszti lényege.

 

Hogy a nemdohányzók olyanon hisztiznek, ami csak a képzeletbeli érzékelésükben létezik. Valójában nehezen vitatható, mert olyan dolog ez, mint a fájdalom, hiába tudja az ember, hogy a fele sem igaz, nem szimpatikus megkérdőjelezni ... és az anticigihisztizők pont ugyanezt használják ki.

 

Akinek nem inge, ne vegye magára.  

Torolt_felhasznalo_599243 2012-08-01 15:26

 

 

Látod, nem is 3, csak 2 mondat...

 

Nem hiszti, ténymegállapítás. Mások is ugyanezt mondták (a nemdohányzók).

 

                                                                           

Coke Girl 2012-08-01 13:47

A 7-8 szál munka előtt azt jelenti, hogy még 22-23 szálat elszívott este, munka után.

Tekintettel arra, hogy munka után (egészségügy, estig tartó műszak, stb.) általában már csak 2-3 órát van fent az ember, az azt jelentené, hogy óránként elszív 8-9 szálat, vagyis le sem teszi a szájából a cigit, amig el nem alszik, ... esetleg kettőt is  egyszerre ... hehehe

 

Azért ezt ne keverd össze azzal, amikor 5-re hazaérsz és még aznap fentvagy 7-8 órát.

 

Nekem sehogy sem áll össze a hölgy dohányzási szokása, még akkro sem, ha alapvetően azt mondom, ne nagyon csesztessenek embereket a cigi miatt, csak tényleg abban az esetben, ha az illető tapintatlanul teszi.

veresildi 2012-07-31 16:28

De, úgy, pont ezt írtam, hogy munkaidőn kívül, nem feltétlenül utána. Előtte 7-8 szál, ahogy írtam.

Valamint az sem mindegy, hogy ki, hogyan dohányzik, és mit szív. Van akin alig érezni, és van akin nagyon. Tapsztalat. Voltam nem dohányos egyideig, és akkor én isnagyon érzetem, illetve volt akin szinte semmit.

Coke Girl 2012-07-31 15:49

De nem úgy, hogy csak otthon, munka után, ugye?

Ez a hölgy a cikkben ezt állította ugyanis ...