Csak a filmekben nehezek a nehéz napok?

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Egy kutatónő kiakadt, mert szerinte negatívan mutatják be a „nehéz napokat” a filmek, pedig Ashton Kutcher még menstruációs DVD-t is készít Natalie Portmannek.
2012. 07. 18. |

Kövess minket!

f Ajánlom
Csak a filmekben nehezek a nehéz napok?Megszületett a világ legcsajosabb témájú könyve: egy amerikai kutatónő arról írt, hogyan ábrázolják a hollywoodi filmek és sorozatok a menstruációt. Az írónő arra a következtetésre jutott, hogy túltengenek a drámai, gusztustalan, ijesztő vagy ciki jelenetek, pozitívan viszont nagyon ritkán mutatják be ezt a havi eseményt.

Démoni energiák szabadulnak fel?


Az egyik leghorrorisztikusabb jelenet a Stephen King regényéből készült Carrie című filmben látható: a főszereplő lánynak az iskola zuhanyzójában jön meg először
, de nem érti, mi történik vele, és amikor az osztálytársai meglátják, kinevetik, majd tamponokkal és szárnyas betétekkel hajigálják meg. Ekkor törnek elő belőle először a pusztító, emberfeletti energiák. A Family Guy című rajzfilmsorozatban pedig a világ leggusztustalanabb dolgának nevezi a menstruációt a család legkisebb fia, amikor először olvas róla.

Az írónő attól tart, hogy ezzel feleslegesen sulykolják a nőkbe a negatív élményeket, noha valljuk be: nekünk sem jut eszünkbe túl sok pozitívum a dologról. Megszoktuk, túléljük. Abban mégis igaza lehet a szerzőnek, hogy nem szerencsés azt sugallni, hogy a menstruáció kínos, vagy éppen ciki. Azzal a pszichológusok is egyetértenek, hogy a tinilányok számára még nagyon fontosak a pozitív visszajelzések.

Bezzeg Ashton!


Ismerünk pozitív jelenetet is, a Csak szexre kellesz című romantikus vígjátékban például Ashton Kutcher menstruációs zenemixet készít Natalie Portmannek és a vele „szinkronban vérző” és szenvedő barátnőinek. A hősszerelmes még azzal is biztatja a csajokat, hogy ez a női lét része, ami csodálatos dolog.

Csak a filmekben nehezek a nehéz napok?

Pozitív példaként említhetjük azt is, amikor a Kaliforgia című sorozatban a szexmániás David Duchovnyt nem tartja vissza, amikor megtudja, hogy a partnerének megvan. Mi a sorozat egy másik jelenetére szavaznánk, amiben egy férj veszi minden dráma nélkül azt az akadályt, hogy meg kell szerelnie a vécét, amelyben a felesége tamponja okozott dugulást...

A Viranti aciklovir hatóanyag-tartalmú gyógyszeres rúd. Vény nélkül megvásárolható a patikákban.


A kockázatokról és a mellékhatásokról

olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg

a kezelőorvosát,

gyógyszerészét!
Olvass tovább

Hozzászólások