Egészség

A hínár leveri a csodafogkrémeket?

Eredetileg hajók tisztítására szolgáló szert akartak kifejleszteni, de rájöttek, hogy a cucc a fogakra is jó.
SZemml látható a különbség

Szemmel látható a különbség

Forrás: dailymail.co.uk 

A Newcastle Egyetem tudósai azt állítják, hogy egy hínárból kivont enzimmel sokkal alaposabban és hatékonyabban tisztíthatók a fogak, mint bármelyik agyonreklámozott csodafogkrémmel.

„Még a legjobb minőségű fogrémek sem képesek megfelelően tisztítani a fogak közötti, nehezen elérhető helyeket, ahol baktériumok kikezdik a fogzománcot és szuvasodást okoznak – magyarázta dr. Nicholas Jakubovics, a kutatás egyik vezetője néhány nappal ezelőtt az egyetem nyári konferenciáján. – Kísérleteink bizonyították, hogy az enzim viszont ezeken a helyeken is képes megtisztítani a fogakat a lepedéktől, a plakkoktól és a baktériumoktól.”

A kutatók egyébként eredetileg egy hajótestek tisztítására alkalmas szert akartak kikísérletezni, és csak menet közben jöttek rá arra, hogy az enzim a fogakon is alkalmazható lenne. Jelenleg további kísérletek zajlanak, illetve együttműködést keresnek az iparággal, hogy mihamarabb piacra dobhassák az általuk kifejlesztett fogkrémet, szájvizet és műfogsortisztítót, amelyek – ha valóban annyira ütősek, mint ígérik – az összes versenytársukat simán leverhetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top