Egészség

50 kilót fogyott, hogy húgának adhassa veséjét

Kiderült, hogy a testvér az egyetlen alkalmas donor, de az életmentő műtét elvégzéséhez előbb le kellett fogynia.
Crystal és Jeremy

Crystal és Jeremy

Forrás: Bay News 9 

Crystal Bell veséi egy veleszületett rendellenesség miatt tönkrementek, ezért kiskorától kezdve dialízisre szorul. Bár tíz évvel ezelőtt az unokatestvére nekiadta az egyik veséjét, a szervezete nem fogadta be az új szervet.

Az utóbbi hónapokban a lány állapota hirtelen romlani kezdett, az orvosok pedig közölték vele, hogy a dialízis hosszabb távon már nem megoldás, újabb veseátültetésre van szüksége. Kiderült, hogy a családból a bátyja, Jeremy felel meg donornak, ám a túlsúlya miatt nem végezhető el az operáció, mivel az elhízott szervadományozók nagyobb eséllyel szenvednek hosszú távon vesekárosodást – számolt be róla a Bay News 9.

„Félrelöknéd, ha látnád, hogy mindjárt elüti egy autó? Megvédenéd, ha valaki betörne a házatokba? Volt egy felesleges vesém. Hogyne adtam volna oda neki?” – fogalmazott Jeremy.

Testvére életének megmentése érdekében a fiatal férfi szigorú fogyókúrába kezdett: kalóriaszegény diétával és napi több óra edzéssel mintegy 50 kilótól szabadult meg. Így már minden szempontból alkalmassá vált arra, hogy donor lehessen, így a transzplantációra heteken belül sor kerülhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top