Egészség

Az igazi férfi tampont használ

Íme tíz módszer, hogyan segítheti egy férfi életét a tampon. Egy magyar férfit is találtunk, aki anélkül sosem indul el az erdőbe.

Eddig nem hallottunk olyan férfiról, aki tampont vásárolt volna magának, de kiderült, hogy csak mi voltunk eddig tájékozatlanok. A Férfiasság művészete nevű amerikai oldal összegyűjtötte, miért lehet hasznos ez a női kellék a legkeményebb férfiak számára is.

A férfiasság nművészete: a képre kattintva megnyílik a tamponhasználati trükkök galériája
A férfiasság művészete: a képre kattintva megnyílik a tamponhasználati trükkök galériája


Összesen tíz felhasználási módot szedtek össze, amik a legdurvább terepen is megkönnyítik a túlélést, ezeket egy galériában mutatjuk be
. Bár az amerikaiak a náluk jóval elterjedtebb applikátoros tamponból indultak ki, a leleményes megoldások nagyobb része a sima verzióval is működik. Nemcsak sebeket tudunk ellátni tamponnal, lehet vele vizet szűrni, tüzet rakni, mécsest gyújtani, horgászni, tálkát készíteni, vagy kisállatokat fogni vacsorára. Néhány tipp nők számára is hasznos lehet, ha mondjuk estére a civilizáción kívül ragadnak, és csak a sminkkészlet és egy tampon van a kistáskában.

A magyar erdőkben is bevált
Közben kiderült, hogy a környezetükben is él tamponhasználó férfi, akit szintén kemény fából faragtak. Miklós túlélőtúrákat szervez, és tampon nélkül el sem indul az erdőbe. „Tűzgyújtáshoz tényleg nagyon jó, mivel tiszta gyapotból készül és nagyon jó száraz – mondta. – Levágok belőle egy szeletet, szétmorzsolom, és gyufa sem kell hozzá, szikravetővel is meggyullad. Régen erre kiszárított taplógombát használtak, vagy sütőben sötétbarnára sütött vászonanyagot, mert ami szenes, az könnyebben gyullad.”

A tamponhasználatnak erről a módjáról a túlélő szakirodalomban olvasott, egy katonai elitalakulat találta ki, mivel nálunk mindennek nagyon kis helyen el kell férnie. Ha éppen műselyem is van a tamponban, az sem gond, mivel általában csak a borítás készül abból, és az is jól ég. Miklósnak egyébként gondolkodnia sem kellett, máris sorolta, mi mindenre lehet még bevetni a tampont. Az amerikaiak ötletei közül viszont a csomagolásból rögtönzött horgászúszót felesleges hóbortnak tartja, mivel ugyanez egy fadarabbal is megoldható.

Kapcsolódó cikkek:
Hol vannak az igazi férfiak?
A férfiak másképp szólnak a menstruáló nőkhöz?
Kibírhatatlan menstruációs fájdalmak – Soma Mamagésa válaszol

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top