Halrudacskán él az egyéves kislány

Annyira súlyos az allergiája, hogy szinte minden mástól rosszul lesz. Fura, de állítólag még az igazi tonhal miatt is kórházba került.
Csak ezt eszi Forrás: caters News Agency
Csak ezt eszi Forrás: caters News Agenc

Végzetes lehet egy egyéves kislány számára, ha megeszik egy cukorkát vagy egy szelet dinnyét, mivel nagyon súlyos allergiás reakciókat vált ki nála a legtöbb étel. Imogen ezért szinte kizárólag gluténmentes halrudacskákat eszik, ez az egy étel az, ami semmilyen mennyiségben nem árt neki, és szerencsére szereti is. Egyszer adtak neki rendes tonhalat is, de annyira rosszul lett tőle, hogy sürgősen kórházba kellett vinni, nehogy megfulladjon.

Az édesanyja néhanapján egy kis adag zöldséggel vagy gyümölccsel próbál változatosságot vinni a lányka étrendjébe. „Aggódok, mert így nem eszik egészségesen, de próbálok ezen vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel segíteni" - mondta az anyuka.

A házukat is le kellett cserélni


A kislány nemcsak ételekre allergiás, hanem a fűre, a pollenekre, az állati szőrre, a műanyagra, a kozmetikumokra, a vegyi anyagokra és még a napfényre is, ezért csak pár perce mehet ki jóidőben a szabadra. Az orvosok szerint ezt egy másik betegség okozza, de még nem jöttek rá, mi lehet az.

Ha bármi olyan éri, amire allergiás, akkor a bőrén fájdalmas, viszkető kiütések jelennek meg. Ezért a szülők minden pénzüket arra költötték, hogy egy tiszta, új házat vegyenek, és hónapokig kutattak, hogy megtalálják azokat a bútorokat, amik nem okoznak kiütéseket a lányuknak. Csak a szőnyegekre majdnem kétmillió forintos összeget költöttek és még a kertjükben is olyan fű nő, ami nem okoz allergiás rohamokat. A kislány valószínűleg óvodába és iskolába sem járhat majd, hacsak meg nem tudják gyógyítani addig az orvosok.

Kapcsolódó cikkek:
Orrmosás: új fegyver az allergia ellen
Gyógyítható-e az allergia, és ha igen, miért nem?

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

semiramis 2012-06-09 19:05

ez a kislany mar tavaly ilyenkor is 1 eves volt es mar akkor is halrzdacskan elt... 

Torolt_felhasznalo_199687 2012-06-09 16:23

ez így igaz.......és hát azért az kemény, amikor a WC-ben is padlószőnyeg van....láttam nem egy olyat....

 

 

 

 

 

 

 

 

szegény kislány, nagyon nehéz élete lesz:(

mondjuk csodálkozom én is hogy ilyen fokú allergia mellett szőnyeget tesznek le. 

vrekuci 2012-06-09 15:03

Arra azért kiváncsi lennék,hogy nálunk mit kezdenének vele az orvosok:-(.

 

tulipan23 2012-06-09 13:23

Az angolok tobbsege utalja a parkettat, na meg a belteri kovet is. No comment... Szerintuk az a jo, amikor a furdoszobaban is szonyegre (ertsd padloszonyeg)  lep ki az ember. 

no_signal 2012-06-09 13:20

Nem irja a cikk hogy hol élnek, de ha Angliában akkor a forintositott kétmillás ár szőnyegre itt egyáltalán nem horribilis összeg. Csak egy meglehetősen jó minőségű szőnyeg ára. Ha parkettában minőséget akarnának az se lenne olcsóbb.

business 2012-06-09 11:14

Nagyon sajnálom szegénykét, vajon kinövi??? Az én unokaöcséim kinőtték, pedig komoly allergiájuk volt kicsi korukban. A szőnyegen én is fennakadtam!! Tiszta dili:-)))))

Kristine 2012-06-09 10:10

szerencsétlen :( de jól el vannak eresztve a szülők, két milla szőnyegre, amikor a kő vagy a parketta sokkal egyszerűbben tisztán tartható???

Nők Lapja Cafe 2012-06-09 10:10

Annyira súlyos az allergiája, hogy szinte minden mástól rosszul lesz. Fura, de állítólag még az igazi tonhal miatt is kórházba került.

Tovább a cikkre...

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>