Egészség

Perelnek az abortusztabletta miatt

A Társaság a Szabadságjogokért azt szeretné megtudni, mi alapján állítják, hogy kockázatos az abortusztabletta alkalmazása. Ha nem kapnak választ, perelnek.

Perelnek az abortusztabletta miattEgy májusi sajtóértesülés szerint az abortusztabletta megkapta a magyarországi forgalomba hozatali engedélyt, így belföldön is lehetőség lesz a gyógyszeres terhesség-megszakításra. Az egészségügyi államtitkárság közleményében azt írta, az úgynevezett abortusztabletta regisztrációja az uniós tagállamok számára kötelezettség volt, az engedélyezési folyamat még nem zárult le, majd Szócska Miklós államtitkár kijelentette, hogy a tabletta alkalmazása kapcsán olyan mértékű szakmai vita alakult ki, amely nem megnyugtató és nem rendezhető, ezért úgy döntöttek: a készítmény beszerzésére, OEP általi támogatására, forgalmazására nem fog sor kerülni. Az elmúlt hetekben több politikus, parlamenti párt, civil szervezet tiltakozott a készítmény bevezetése ellen, míg mások a mellett emeltek szót.

A TASZ betegjogi programvezetője, Kapronczay Stefánia egy abortusztablettáról szóló beszélgetésen azt mondta, hogy ha nem érkezik válasz a napokban esedékes határidőre, akkor a TASZ bepereli az államtitkárságot, ha pedig választ kapnak, nyilvánosságra hozzák az eddig el nem hangzott érveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top