Egészség

Heti 1 liter olajat iszik, hogy életben maradjon

Ha nem inná az olívaolajat, leállna az agyműködése a 7 éves kisfiúnak.
foto: Mirror.co.uk
A beteg kisfiú
Fotó: Mirror.co.uk

A 7 éves Adam egy abból a háromszáz emberből világszerte, akik egy speciális genetikai zavartól szenvednek: agyuk a normális élelmiszerből nem tudja felvenni a szükséges tápanyagokat. A kisfiúnak éppen ezért minden este egy pohár olívaolajat kell meginnia a vacsorához; ha nem teszi, beszéde elkezd akadozni, egyensúlyát elveszíti, gyakran el is ájul. Míg egy egészséges ember esetén cukor hajtja az agyat, addig Adamnak zsiradékra van ahhoz szüksége, hogy energiához jusson, hogy gondolkodni, mozogni és játszani tudjon. 

A kisfiú komoly diétán van, magas zsírtartalmú ételeket kell magához vennie, de a szénhidrát- és fehérjetartalomnak már minimálisnak kell lennie. A kisfiú hősiesen viseli állapotát, az olajat is zokszó nélkül megissza, de csakis szívószállal bírja legyűrni. Mivel az olaj vitaminokban és omega-zsírsavakban nagyon gazdag, bőre gyakran narancssárga színű lesz. Ételeit grammra pontosan ki kell porciózni, a legkisebb tévedés rohamhoz vezethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top